Ze verlaat haar man voor een man die ze online heeft ontmoet, maar wordt uiteindelijk opgelicht

Janine image
door Janine

12 Januari 2023

Ze verlaat haar man voor een man die ze online heeft ontmoet, maar wordt uiteindelijk opgelicht
Advertisement

In de huidige samenleving hebben sociale media een overheersende rol gekregen. Ze hebben een virtuele realiteit gecreëerd waarin het mogelijk werd om verre en onbekende individuen met elkaar in contact te brengen. Als op deze manier aan de ene kant een nieuwe vorm van socialisatie ontstaat, maakt dat aan de andere kant geen kennismaking in levende lijve mogelijk. Achter het toetsenbord van een computer of smartphone kan wie dan ook zitten, zelfs iemand die liegt over zijn identiteit.

De mogelijkheid om iemands identiteit achter een scherm te verbergen, heeft veel individuen in staat gesteld echte oplichting uit te voeren. Dit is precies wat er gebeurde met de hoofdrolspeelster van het verhaal, die zo verliefd werd op een man die ze online ontmoette, dat ze haar man verliet. Jammer echter dat het allemaal oplichterij bleek te zijn, wat haar $98.000 kostte.

via Manchester World

Dit is Sharon Bulmer, een vrouw die 29 jaar getrouwd was met haar man, met wie ze twee kinderen kreeg. Tot ze zich plotseling, zonder het te beseffen, liet bedriegen door een man die ze op sociale media ontmoette en bekende dat hij van haar hield. Terwijl zijn enige doel in werkelijkheid zou zijn geweest om een ​​grote som geld van haar te stelen.

De vrouw kon de avances van veteraan Murphy Townsend niet weerstaan, zo vertelde hij haar dat zijn naam was. Na verloop van tijd is deze man een geïntegreerd onderdeel van haar leven geworden, zonder dat de twee elkaar echter ooit hadden ontmoet. Ze leerden elkaar op Facebook kennen en begonnen daar te chatten. Langzaam begon ze verliefd te worden, ze voelde zich geliefd en beantwoord.

Murphy had haar verteld dat hij op dat moment dienst had in Syrië, dat hij haar graag zo snel mogelijk wilde zien, maar dat hij geen geld had voor het vliegticket. De vrouw liet zich in de maling nemen en begon hem grote sommen geld te sturen. Deze liefde bracht haar er ook toe haar man te verlaten.

Advertisement

De excuses van de man om geld te verdienen waren talrijk, hij liet Sharon zelfs contact opnemen met een fictieve dokter die haar om $5.000 vroeg om Murphy's medische rekeningen te betalen. Het duurde niet lang of de vrouw werd beroofd van $60.000. Pas toen begon ze argwaan te koesteren, maar toch bleef ze hem geld geven.

Totdat ze besefte dat de man op wie ze dacht verliefd te zijn niet bestond: het was allemaal onderdeel van oplichterij.

Wat vind je van dit verhaal?

Advertisement