Ze laat haar oogballen tatoeëren en verliest haar gezichtsvermogen: "Ik heb ze altijd donker gewild"

Janine image
door Janine

08 Februari 2023

Ze laat haar oogballen tatoeëren en verliest haar gezichtsvermogen: "Ik heb ze altijd donker gewild"
Advertisement

Tatoeages hebben een zeer oude traditie, ze hebben vooral een zeer diepe betekenis, het zijn geen simpele tekeningen die op de huid worden gedrukt. Als voorheen de delen van de huid om tatoeages te maken goed waren gedefinieerd, is het dankzij de ontwikkeling van de techniek mogelijk om ontwerpen op elk deel van het lichaam te tekenen. Een wijdverbreide trend in de hedendaagse samenleving is om ook de oogballen te tatoeëren, dit leidt tot een totale verandering van de kleur van het oog. In sommige gevallen heeft deze praktijk echter tot zeer slechte gevolgen geleid.

Wat de hoofdrolspeelster van het verhaal dat we gaan vertellen is overkomen, die geleidelijk haar gezichtsvermogen verloor nadat ze haar oogballen had laten tatoeëren. Laten we beter kijken wat er is gebeurd.

via Chof360

Advertisement

Aleksandra Sadowska is een influencer die bekend staat onder het pseudoniem anoxi_cime. Het meisje had besloten om het witte gedeelte van haar ogen te laten tatoeëren om het donkerder, bijna zwart te maken. Om deze reden koos ze ervoor om naar een studio in Warschau, in Polen, te gaan. "Ik heb altijd donkere oogballen gewild, ik dacht dat ze perfect zouden passen bij mijn huidskleur." Jammer echter dat ze door deze beslissing haar gezichtsvermogen zou hebben verloren.

Het meisje had die studio en die kunstenaar, Piotr A., ​​uitgekozen omdat hij een bekende was op dit gebied, maar vooral omdat hij gespecialiseerd was in dat soort tattoos. Ten tijde van de onderneming maakte de tatoeëerder echter onherstelbare fouten, waardoor Aleksandra blind werd.

Piotr drong te diep in de oogbol met de naald en gebruikte een inkt die niet gecertificeerd is voor gebruik op het oog.

Advertisement

"De tatoeëerder had tientallen soortgelijke ingrepen uitgevoerd, althans dat vertelde hij mij. Helaas bleek dit allemaal niet waar te zijn. Hij beweerde ook een medische opleiding te hebben genoten, maar ook deze bewering blijkt dubieus." Onmiddellijk na de tatoeage begon het meisje een verslechtering van het gezichtsvermogen waar te nemen. Zo begon zich glaucoom te ontwikkelen, gevolgd door staar. Hoewel ze in de daaropvolgende periode drie operaties onderging, merkte ze geen verbetering in haar gezichtsvermogen.

Een van haar ogen is volledig vervangen door een implantaat, terwijl de andere slechts een zwak licht ziet. Dit alles bracht haar ertoe de kunstenaar en de studio aan te klagen.

Hoe had ze moeten handelen?

Advertisement