Ze geven de naam van hun zoon aan, maar bij de burgerlijke stand weigeren ze deze te registreren: het is oneerbiedig (+VIDEO)

Janine image
door Janine

20 Mei 2023

Ze geven de naam van hun zoon aan, maar bij de burgerlijke stand weigeren ze deze te registreren: het is oneerbiedig (+VIDEO)
Advertisement

De komst van een kind in het gezin brengt een hele reeks beslissingen met zich mee, en een van de belangrijkste is zeker de keuze van de naam. Beslissen hoe een zoon of dochter zal heten, is in feite geen banale zaak, aangezien de nieuwkomer die benaming voor het leven zal dragen.

Het stel waarover we je gaan vertellen, had zeker een ongewoon idee als het ging om het geven van een naam aan hun baby. Na lang nadenken zijn vader en moeder het eens geworden over een keuze waar veel mensen hun neus voor ophaalden, te beginnen met de ambtenaren van de burgerlijke stand die hem moesten inschrijven. De kwestie veroorzaakte zoveel opschudding dat het later uitgroeide tot een heuse juridische strijd. Laten we eens kijken.

via This Morning

Advertisement
This Morning/Youtube Screenshot

This Morning/Youtube Screenshot

Lucifer: dit is de naam die Dan en Mandy Sheldon, een Engels stel uit Derbyshire, kozen voor hun zoon. Toen ze naar het registratiekantoor gingen, ging het echter niet zoals verwacht. De verantwoordelijke beambte wilde het kind niet in de dossiers opnemen en begon nogal wat bezwaren te uiten bij de ouders.

"Als jullie hem zo noemen, zal hij geen gemakkelijk leven hebben - zei de ambtenaar tegen Dan - hij zal zowel op school als op het werk problemen krijgen. Het zou beter zijn om hem alleen thuis, onder elkaar, zo te noemen alsof het een eenvoudige bijnaam is”. Dit wantrouwen beviel het paar echter niet, dat besloot hun eigen weg te gaan en de gemaakte keuze te verdedigen.

Advertisement
Wallpaper Flare - Not the actual photo

Wallpaper Flare - Not the actual photo

De twee meldden het incident officieel bij de lokale autoriteiten en begonnen een juridische strijd die hen uiteindelijk tot succes leidde: ze slaagden erin hun baby "Lucifer" te noemen, en de voldoening was groot.

"We wilden een mooie en sterke naam - legden ze uit - en we hebben veel moeite gedaan om er een als deze te vinden. We zijn niet religieus en voor ons was er geen verwijzing naar de duivel, integendeel, Lucifer betekent 'lichtdrager'. Toen we hem gingen aangeven waren we blij, maar het was erg pijnlijk om die weigering te ontvangen - zeiden de ouders opnieuw - we wisten niet wat we moesten antwoorden en we gingen door, maar gelukkig gaven ze ons gelijk".

Kortom, het paar kreeg wat ze wilden, wat hoe dan ook een lang koor van controverses en tegenstrijdige meningen opriep. Wat vind je van dit verhaal?

Advertisement