Ze gaat naar het schoolbal gekleed in een jasje en vlinderdas: de ouders van haar klasgenoten lachen haar uit

Janine image
door Janine

11 Augustus 2021

Ze gaat naar het schoolbal gekleed in een jasje en vlinderdas: de ouders van haar klasgenoten lachen haar uit
Advertisement

Hoewel de inzet om een ​​fenomeen als pesten een halt toe te roepen constant is en aanwezig is in vele realiteiten over de hele wereld, is er helaas geen gebrek aan episodes waarin jongens en meisjes worden gepest, gemarginaliseerd en het ze ongemakkelijk wordt gemaakt om de meest zinloze en absurde redenen. Dit zijn echte trauma's voor hen, die voortkomen uit gedrag die altijd moet worden veroordeeld en vermeden ten gunste van tolerantie.

In het geval waar we het met je over hebben, waren het niet kinderen die de rol van "pestkoppen" op zich namen, maar helaas volwassenen, ouders die niet in staat waren om oneerbiedige opmerkingen voor zich te houden jegens een 11-jarige, die kleding droeg die, klaarblijkelijk, niet in de smaak viel bij degenen die haar bekritiseerden, ter gelegenheid van het eindejaarsbal.

via Daily Mail

Advertisement

'It was really disgusting'

Pubblicato da Daily Mail su Domenica 8 agosto 2021

Tamara Auty - Swns - Daily Mail

Als je denkt dat een volwassene zich meer bewust moet zijn van wat goed en verkeerd is dan een jongere, zal het lezen van wat er met de zeer jonge Mischa Parker is gebeurd je van gedachten doen veranderen. Het gebeurde allemaal ter gelegenheid van het schoolbal, een langverwachte en belangrijke gebeurtenis voor Amerikaanse studenten. Voor die avond besloot de 11-jarige dat ze nogal ongewone kleding zou dragen.

Geen lange jurk, maar een donkere jas en broek, compleet met een vlinderdas met een wit overhemd. Het was zeker een non-conformistische stijlkeuze, maar die niet om deze reden geen respect verdiende. En in plaats daarvan, volgens wat Tamara, Mischa's moeder zei, toen haar dochter op school arriveerde voor het evenement, begonnen de onbeschofte opmerkingen haar onmiddellijk te raken.

En het meest absurde was dat deze opmerkingen naar Mischa niet kwamen van haar leeftijdsgenoten, maar van de ouders van haar klasgenoten, volwassen en vermoedelijk meer bewust van wat pesten betekent. Hun woorden bereikten de 11-jarige, die uiteindelijk in tranen uitbarstte en het bal wilde verlaten en haar moeder vroeg om haar naar huis te brengen.

Advertisement
Piqsels - Not the actual photo

Piqsels - Not the actual photo

Het heeft bijna geen zin om stil te staan ​​bij hoe geschokt Mischa's moeder was. De wreedheid van de volwassenen die bij het bal aanwezig waren, bracht haar ertoe het verhaal bekend te maken en teleurgesteld en boos te reageren op wat er was gebeurd. "Ik vind het een walgelijke aanval op haar individualiteit", zei ze. "Ik nam haar de dag ervoor mee uit winkelen en ze was echt opgewonden om die kleding te dragen. Waarom zou mijn dochter zich schuldig moeten voelen over de manier waarop ze zich graag kleedt?".

De ironische opmerkingen en het gelach van de ouders op het schoolbal zijn in feite iets onaanvaardbaars, dat geen enkele jongen of meisje zou moeten ondergaan. Vooral omdat Mischa ook talloze complimenten had gekregen voor haar kleding van leeftijdsgenoten, veel toleranter en respectvoller dan de volwassenen.

Tamara, die werkt met mensen met psychische stoornissen, heeft daarom besloten het verhaal openbaar te maken om het bewustzijn te vergroten. Naar school gaan om haar huilende dochter op te halen op een avond waar ze gewoon plezier moest hebben, was geen prettige ervaring.

De moeder drong echter aan op de noodzaak om altijd trots te zijn op iemands keuzes en identiteit, en prees de moed en vastberadenheid van haar dochter. Laten we hopen dat Mischa zo snel mogelijk vergeet wat er is gebeurd en zich blijft uitdrukken om hoe ze echt is.

Advertisement