Persoonlijkheidstest:kies een sleutel en ontdek wat je verborgen karakteraspecten zijn

door Skip

31 Augustus 2023

Persoonlijkheidstest:kies een sleutel en ontdek wat je verborgen karakteraspecten zijn
Advertisement

Mensen vinden het vaak erg leuk om persoonlijkheidstesten te doen. In de meeste gevallen worden deze quizzen als een experiment beschouwd dat ten doel heeft om een beter zelfbegrip te krijgen. Wanneer je voor een uitdaging staat dan is uitzoeken hoe je die het beste kan aanvliegen het eerste wat je doet. Ieder benadert een obstakel op zijn eigen manier, de een handelt instinctief, de ander is pragmatischer, weer een ander denkt wat meer na of iemand is besluiteloos en maakt geen keuze, maar wel als er direct gevaar dreigt.

Tests zijn er juist voor om uit te vinden wat voor type persoon je bent, wat de manier is waarop je uitdagingen aangaat.

Waar wacht je nog op... treuzel niet langer en begin aan deze persoonlijkheidstest, kies een sleutel en ontdek welke aspecten van jouw karakter zijn waar jij niet van af weet.

Advertisement

Kies een sleutel

Kies een sleutel

Op dit plaatje staan 4 sleutels afgebeeld, elk met een andere vorm en kleur. De kleuren zijn roze, paars donkergroen en bordeauxrood. Je werpt een blik op het plaatje en je hebt gelijk al een voorkeur voor een van de sleutels. Mensen worden allemaal aangetrokken door verschillende kleuren en vormen. Het doel van deze test is dan ook dat je naar het plaatje kijkt en een sleutel kiest. Op basis van je keuze zou je inzicht kunnen krijgen in bepaalde aspecten van je karakter. Door de ene kleur boven de andere verkiezen kan je ontdekken wat je mogelijke manieren van reageren zou kunnen zijn in bepaalde situaties in het leven en kom je zo ook te weten wat de verborgen aspecten zijn van je persoonlijkheid.

Deze tests helpen je ook psychologische aspecten van je eigen karakter te doorgronden en toch ook je grenzen die je moet verleggen.

Advertisement

Dit is jouw persoonsbeschrijving op basis van jouw gekozen sleutel

Dit is jouw persoonsbeschrijving op basis van jouw gekozen sleutel

Taki Steve/Flickr

Iedereen heeft zijn eigen sleutel gekozen, misschien omdat de vorm aansprak, maar het is de kleur die vooral je karakter beschrijft.

  • Wie koos voor de roze sleutel is zeer waarschijnlijk niet bang voor uitdagingen, sterker nog diegene zoekt ze zeer waarschijnlijk zelf op, juist omdat het iemand is die altijd nieuwe prikkels zoekt. Dus zodra ze de kans hebben gaan ze voor de mogelijkheid om zichzelf op de proef te stellen, dit om te laten zien dat ze elk obstakel kunnen overwinnen.
  • De paarse sleutel, in tegenstelling tot de roze, wordt gekozen door diegenen die niet makkelijk uitdagingen aangaan, voor zij daar dus aan beginnen onderzoeken ze eerst alle mogelijkheden en hoe ze dat dan aan gaan pakken.
  • Groen wordt gekozen door mensen die niet terugdeinzen voor hindernissen en ze met trots zullen nemen, en dan zo dat ze er hun voordeel mee kunnen doen.
  • De bordeauxrode sleutel is de favoriet van mensen die geneigd zijn om uitdagingen niet aan te gaan. Zij worden overvallen door een gevoel van angst en door twijfels en proberen zij liever onder elk mogelijke druk uit te komen en gaan ze de uitdaging niet aan.  

Welke sleutel heb jij gekozen? Herken je enkele aspecten van  jouw karakter?

Advertisement