De "vlinder" -methode om twee breuken op te tellen of af te trekken zonder het kleinste gemene veelvoud te berekenen - Curioctopus.nl
x
De "vlinder" -methode om twee breuken…
15 foto’s die een kijkje achter de schermen laten zien van enkele 15 dieren waarvan we niet dachten dat ze zo groot konden worden

De "vlinder" -methode om twee breuken op te tellen of af te trekken zonder het kleinste gemene veelvoud te berekenen

15 September 2020 • Door Janine
3.298
Advertisement

Toen we nog leerlingen waren op school, was een van onze grootste angsten overhoringen of proefwerken wiskunde; er zijn er die er van houden en degenen die er altijd een hekel aan hebben gehad, het is een feit dat wiskunde een van de meest essentiële vakken is die er zijn. Herinner je je die tijd dat je door je leraar of professor werd "gedwongen" om de kleinste gemene deler tussen twee breuken te berekenen? Misschien niet, maar hier is een gemakkelijke en leuke methode voor het berekenen van optellingen en aftrekkingen tussen twee breuken zonder die berekening te doorlopen.

foto: YouTube

Door de stappen van deze YouTube-video te volgen die is gepubliceerd door wiskundeleraar Dmitry Davidyuk, lijkt de vlindermethode voor het aftrekken of optellen van twee breuken zonder de berekening van het kleinste gemene veelvoud heel gemakkelijk. Schrijf eerst de uit te voeren som op een vel papier, dat bestaat uit twee breuken en een aftrekking of een optelling.

Vervolgens moet je de teller vanaf de eerste breuk (het onderste getal) vermenigvuldigen met de noemer van de tweede (het bovenste getal), en dan hetzelfde doen met de noemer van de eerste en de teller van de tweede, totdat je een vlindervleugel hebt getekend.

foto: YouTube

Het resultaat is een nieuwe breuk waarvan de teller de som is van de twee resulterende getallen, terwijl de noemer het product is van de noemers van de bij elkaar opgetelde breuken. Een methode waarvan we je verzekeren dat hij gemakkelijk uit te voeren is, en die de kinderen enorm zou kunnen helpen tijdens hun huiswerk die hiermee worstelen.

Bekijk hier de stappen om de vlindermethode in praktijk te brengen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt