Als je het beginnetje van plakband niet kan vinden dan werkt dit trucje gegarandeerd

Skip

03 September 2023

Als je het beginnetje van plakband niet kan vinden dan werkt dit trucje gegarandeerd
Advertisement

Steek je hand op als jij minstens een keer (je kan gerust tien keer zeggen) je geduld hebt verloren toen je het beginnetje niet hebt kunnen vinden. Plakband is handig in extreem veel situaties en kunnen snel tijdelijk of langdurig, kleine probleempjes worden opgelost, in huis of ergens anders. Elke keer als je plakband gebruikt dan gebeurt er steeds weer hetzelfde, je raakt zeg maar de draad kwijt of beter gezegd en lipje om het los plakband los te trekken en zit je daar meerdere minuten mee te pielen. Het simpelste systeempje om dit te voorkomen is gewoon het eindje van het plakband dubbelvouwen, zodat je een dikker randje hebt dat je makkelijker kan zien en gebruiken kan als beginnetje. Je denkt hier niet altijd aan om dit dubbel te vouwen en vaak terwijl je het gebruikt laat je het plakbandje per ongeluk los en moet je het beginnetje weer opnieuw gaan vinden.

Advertisement

Weet je niet meer waar het beginnetje zit van het plakband? Gebruik de magnetron

Weet je niet meer waar het beginnetje zit van het plakband? Gebruik de magnetron

pixabay

Vandaag hebben we een systeempje voor je dat echt heel simpel is en waar je misschien niet van afwist en je nooit aan zou hebben gedacht. Wat je moet doen is het rolletje in de magnetron leggen. Je legt hem inderdaad dus in het apparaat wat je dagelijks gebruikt om je ontbijt op te warmen, eten te ontdooien en wie weet wat nog meer te bereiden. Hoe gaat dit in zijn werk? Het idee is om de warmte te gebruiken als manier om het lipje dat vastgeplakt zit, los te laten komen zodat je het beter kan zien. Let er echter wel op dat je het niet te bont maakt met de "bereidingstijd." Aan amper 5 seconden heb je al genoeg om te krijgen wat je wilt.

Advertisement

Bloem gebruiken om het beginnetje van plakband te vinden

Bloem gebruiken om het beginnetje van plakband te vinden

pixabay

Als je echter geen magnetron hebt dan willen we je ontraden om dezelfde aanpak te gebruiken in een gewone oven. Dat werkt heel anders en als de oven eenmaal op de bruikbare temperatuur is voor die paar seconden die nodig zijn, kan het gebeuren dat je met een brandend hoopje zit en dat je de brandweer erbij moet halen. Er zijn gelukkig andere maniertjes om het beginnetje van plakband mee te vinden. Je kan bijvoorbeeld de punt van een mes of tandenstoker gebruiken. Een andere manier is met bloem. Het zou ook wel kunnen lukken met baking soda maar door de structuur die bloem heeft werkt dit waarschijnlijk beter. In wezen gebruik je dit poeder als hulpje om het randje op te sporen waar je aan moet gaan pulken met je nagel om het plakband los te krijgen.

Advertisement