Deze kunstenaar heeft Romeinse keizers tot leven gebracht met sculpturen van indrukwekkend realisme

Janine image
door Janine

22 April 2019

Deze kunstenaar heeft Romeinse keizers tot leven gebracht met sculpturen van indrukwekkend realisme
Advertisement

Niet alleen de geschiedenis, documentaires, films en televisieseries; zelfs handmatige kunst in sommige vormen kan ons in een nieuw tijdperk terug doen keren dankzij de techniek van de beeldhouwkunst; en dit is precies wat deze Spaanse kunstenaar probeert te doen, die dankzij zijn buitengewone vaardigheden in het vormgeven erin slaagt de grootste keizers uit de geschiedenis van het oude Rome weer tot leven te brengen met onvoorstelbaar realisme. En de resultaten van zijn passie laten je sprakeloos!

via Césares de Roma

Advertisement
Césares de Roma

Césares de Roma

De maker van de sculpturen heeft het project Césares de Roma gemaakt om de geschiedenis van het oude Rome te vertellen vanuit een ongekende en meer menselijke kant voor informatieve maar ook educatieve doeleinden, het opnieuw creëren van de gezichten van de belangrijkste heersers van een van de langstdurende Rijken van de antieke geschiedenis dankzij de ondersteuning van documenten, maar ook met de grondige studie van de oude sculpturen uit die tijd.

Advertisement
Césares de Roma

Césares de Roma

Het project Césares de Roma ontstond als een nieuw educatief hulpmiddel dat, dankzij de visuele analyse van de hyperrealistische sculpturen van de getalenteerde Spaanse kunstenaar, probeert diegenen die zich in het opwindende verhaal van het oude Rome en zijn keizers willen verdiepen emotioneel wakker te schudden en kennis te laten vergaren; en de galerij met beeldhouwwerken van de auteur begint precies met Julius Caesar, die als de eerste Romeinse keizer wordt beschouwd.

Césares de Roma

Césares de Roma

Een levende sculpturale tentoonstelling die verschilt van de andere hedendaagse, die een nieuw licht werpt op het leven, de kenmerken en de cultuur van wat nog steeds wordt beschouwd als een van de meest bloeiende modellen van het rijk ooit in de geschiedenis van de mens. Nog een reden om het project van de jonge Spaanse kunstenaar te ondersteunen en op de hoogte te blijven via zijn Facebook-pagina die de hele wereld al over gaat!

Denk je ook dat de tentoonstelling met sculpturen van de Spaanse artiest voor meer educatieve belangstelling zou kunnen zorgen voor de studie en herontdekking van de oude geschiedenis in de nieuwste generaties?

Source:

Césares de Roma

Césares de Roma

Advertisement