Dit is de plant die eruit ziet als een konijn die een magisch tintje aan je tuin geeft! - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit is de plant die eruit ziet als een…
Vogels hebben veel moeite om vers water te vinden in de zomer, dit is wat je kunt doen om hun leven te redden Als je een brein wilt hebben dat altijd jong en actief is, zijn hier 8 voedingsmiddelen die je niet mag verwaarlozen

Dit is de plant die eruit ziet als een konijn die een magisch tintje aan je tuin geeft!

1.069
Advertisement

Degenen die graag voor planten zorgen, ook thuis, weten het goed: elk nieuw idee voor het versieren van groene ruimtes is een ontdekking die ons enthousiast en gepassioneerd maakt. Er zijn veel variëteiten van bloemen en planten, en liefhebbers hebben teveel om uit te kiezen. Of het nu gaat om een tuin om in te richten met planten, of om een eenvoudig balkon in een flat, met de juiste hoeveelheid planten en bloemen, kan zelfs de meest trieste omgeving van gezicht veranderen en een lust worden voor het oog van degenen die er wonen. Van alle variëteiten van planten zijn de succulente (onterecht ook wel vetplanten genoemd) de meest resistente en onder degenen die minder zorg nodig hebben om lang en op een esthetisch aangename manier te leven.

Hun oorsprong gaat namelijk terug naar droge en zeer hete omgevingen en dankzij hun eigenschappen kunnen ze grote hoeveelheden water opslaan die ze lang kunnen bewaren. Wat we je nu laten zien is een heel speciale vetplant... Veel plezier bij het ontdekken ervan! Het heet Monilaria obconica en je zult het al op de foto’s hebben gezien: het lijkt in alle opzichten op een konijn! De vorm van zijn bladeren, wanneer ze klein zijn, lijken sterk op de oren van een klein groen knaagdiertje, en het is vanwege deze eigenaardigheid dat het snel het web rond is gegaan.

Vanuit Japan, waar het aanvankelijk populair werd, is de Monilaria een massaal fenomeen aan het worden, vooral vanwege zijn mooie uiterlijk. Als de plant groeit, worden de "oorblaadjes" langer, totdat ze eruit zien als twee vingers die een "V" maken. De plant heeft ook heel weinig verzorging nodig om te overleven, hij heeft geen doornen en kan ook prachtige witte bloemen geven die lijken op madeliefjes.

Hebben we je overtuigd? Als cadeau of om de huiskamer te versieren, is dit mooie natuurlijke wezen een idee: het zal je opvrolijken door ernaar te kijken!

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt