Amazon heeft een kit te koop aangeboden om zelf een houten huis te bouwen tot 120 m2 groot

Janine image
door Janine

22 Juli 2019

Amazon heeft een kit te koop aangeboden om zelf een houten huis te bouwen tot 120 m2 groot
Advertisement

Steeds meer mensen neigen de laatste tijd naar kleinere huizen. De redenen zijn verschillend: je betaalt bijvoorbeeld minder belastingen op het onroerend goed of het afval. Bovendien zijn kleinere woningen gemakkelijker schoon te maken en netjes te houden. Amazon, het grootste internetbedrijf ter wereld, komt mensen die besloten hebben een kleiner huis te willen, tegemoet.

Het Amerikaanse bedrijf heeft namelijk een kit voor de bouw van kleine huizen op de markt gebracht.

Advertisement
 Allwood

Allwood

Amazon heeft doe-het-zelfkits op de markt gebracht om houten huizen te bouwen. De huizen die te koop zijn aangeboden zijn er 16 en voldoen aan ieders behoeften: er zijn huizen van 30 m2 tot woningen van ongeveer 120 m2. De minimale kosten, zoals op de site staat beschreven, zijn €4.800 (voor een huis van 35 m2; de grootste is bijna € 32.000 (voor een loft van meer dan 100 m2).

Advertisement
 Allwood

Allwood

De kits kunnen worden gebruikt om echte huizen te bouwen, maar ook kleine studio's, kantoren, vakantiehuizen voor aan zee of de bergen, of een dependance van een villa. De meest basistypen laten je niet toe om grote veranderingen aan te brengen, terwijl dat bij de meer complexere wel mogelijk is.

 Allwood

Allwood

Het basismodel wordt vertegenwoordigd door een houten huis, zonder funderingen en aansluitingen. Het wordt verkocht door Allwood, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de bouw van houten huizen. Volgens de beschrijving is het gebouw 35 m2 en kan het in slechts twee dagen worden gemonteerd door twee experts. Voor de minder ervaren mensen is er echter een gedetailleerde handleiding.

Het is echter goed om te melden dat voor de funderingen en aansluitingen er behoefte is aan een gespecialiseerd extern bedrijf.

 Allwood

Allwood

Volgens de beschrijving heeft het huis twee kamers (op zijn beurt te verdelen om een badkamer of een kamer voor de kinderen te creëren) en een slaapkamer op de vliering. Op de bovenste verdieping bevindt zich een kleine zolder, met een hoogte van ongeveer 160 cm.

 Allwood

Allwood

Omdat het huis niet is uitgerust met aansluitingen voor elektriciteit, heeft Allwood grote ramen geplaatst zodat natuurlijk zonlicht het hele huis kan verlichten. Volgens de curatoren van de site is het echter nog steeds mogelijk om het huis zo in te richten, dat je toegang hebt tot alle services.

Advertisement
 Allwood

Allwood

Nadat je de kit hebt besteld, arriveert deze (zonder toevoeging van verzendkosten) verdeeld over drie grote pakketten. De gereedschappen en andere accessoires die niet in de kit zijn opgenomen, moeten echter door de koper worden toegevoegd.

Allwood geeft aan dat de te koop aangeboden kits eerder geschikt zijn als studio of vakantiehuisje dan een permanente woning. Maar lijkt het niet een geweldig idee om de kans te hebben om een huis met je eigen handen te bouwen, geen model maar een echte constructie?

Advertisement