Eetbare rietjes: na het drinken kun je ze ook opeten - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Eetbare rietjes: na het drinken kun…
Deze kunstenaar verandert houten boomstammen in realistische dieren: de beelden lijken tot leven te komen Hij verschuilt zich in musea en fotografeert mensen die bij kunstwerken passen: een te gek resultaat!

Eetbare rietjes: na het drinken kun je ze ook opeten

Door Janine
903
Advertisement

Rietjes zijn volgens de Europese Unie een van de meest vervuilende plastic voorwerpen. Ze horen in feite op de lijst van het 10 meest voorkomende afval op de stranden en in de zeeën. Volgens de statistieken gebruikt de Verenigde Staten elke dag 500 miljoen gekleurde rietjes. Om deze reden werd besloten de rietjes te beperken. Voor degenen die echt niet zonder kunnen, is hier een revolutionair idee waardoor we nog steeds rietjes kunnen gebruiken.

Het innovatieve idee komt van een Italiaans bedrijf, Sorbos, en bestaat uit het ontwerp en de ontwikkeling van een volledig ecologisch en biologisch afbreekbaar rietje. De rietjes van Sorbos zijn in feite niet schadelijk voor het milieu, omdat ze gemakkelijk kunnen worden gekauwd en doorgeslikt, omdat ze zijn gemaakt van geglazuurde suiker, maïszetmeel en water.

Sorbos verklaarde dat het straks mogelijk zal zijn rietjes te kopen in 7 verschillende smaken, geschikt voor alle soorten dranken. Kortom, vanaf nu zal het rietje niet langer een simpel tierelantijntje zijn, maar de toegevoegde waarde van de cocktail die we drinken!

foto: Sorbos

Tot slot nog wat nuttige informatie: de rietjes van Sobros zijn volledig biologisch afbreekbaar en gaan, mits op de juiste manier in hun verpakking bewaard, tot 2 jaar mee. Eenmaal geopend en ondergedompeld in de vloeistof hebben ze een maximale weerstand van 40 minuten, waarna ze beginnen te smelten. Dit betekent dat je niet verplicht bent om je rietje te eten als je je drankje, je sinaasappelsap of je water op hebt: als je er geen zin in hebt, kun je het gewoon laten smelten.

Een innovatief idee voor een kleurrijke, smakelijke en vooral 100% ecologische en biologische zomer!

Source:

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt