Deze vrouw gaat lopend naar haar werk en raapt de maskers op die ze iedere keer aantreft: ze heeft er honderden verzameld - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze vrouw gaat lopend naar haar werk…
20 foto's die laten zien hoe weinig we nog weten over de planeet waarop we leven Een kunstenaar toont alle absurditeit van onze verwrongen samenleving in originele en kleurrijke tekeningen

Deze vrouw gaat lopend naar haar werk en raapt de maskers op die ze iedere keer aantreft: ze heeft er honderden verzameld

Door Janine
1.256
Advertisement

Een van de negatieve gevolgen van de wereldwijde pandemie die wordt veroorzaakt door de verspreiding van Covid-19 is dat van het afval van chirurgische wegwerpmaskers, die eenmaal gebruikt, op straat worden weggegooid zonder de minste terughoudendheid van de kant van minder gewetensvolle burgers. Een groot probleem voor de duurzaamheid van ons milieu en de daaruit voortvloeiende vervuiling. Maar een Franse vrouw heeft er genoeg van, en binnen drie maanden verzamelde ze meer dan 300 chirurgische maskers.

via: Actu.fr

Haar naam is Alix en ze woont in het 15e arrondissement van de stad Parijs, maar elke dag gaat ze naar haar werk in noordelijke richting, naar de plaats Levallois-Perret; twee keer per week reist Alix te voet ongeveer 7 kilometer heen en terug naar huis, en onderweg besloot ze de chirurgische maskers op te rapen die op straat waren achtergelaten door onbeschofte burgers.

In drie maanden tijd, sinds het einde van de lockdown in Frankrijk, heeft ze 300 mondkapjes verzameld die op straat waren achtergelaten!

Uitgerust met handschoenen en een mondkapje heeft Alix sinds begin juni 2020 meer dan 300 beschermingsmiddelen verzameld, met een gemiddelde van 30 maskers per dag. Altijd actief in burgerbewustzijn van het milieu en het behoud van haar leefgebied, heeft de vrouw uit Parijs alle maskers verzameld in grote plastic zakken en ze naar een aantal magazijnen gebracht, wachtend om in contact te komen met een bedrijf dat ze kan verwijderen en recyclen.

Alix wil niet dat deze niet-biologisch afbreekbare middelen in de oceanen en zeeën terechtkomen: "Ik ken het probleem van maskers die op straat worden gegooid, ik weet dat ze in rivieren, in de zee terechtkomen… Dus ik geef er de voorkeur aan om te voorkomen dat ze overal zijn."

Advertisement

Om het bewustzijn van de gevaren van vervuiling door maskers en beschermende middelen te blijven vergroten, publiceert Alix Dewetre haar "avonturen" op jacht naar niet-afbreekbaar afval op haar Twitter-profiel, waarbij ze goedkeuring en een juiste zichtbaarheid krijgt.

Ga zo door, Alix!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt