Recordvervuiling in India: de eerste bar is geopend waar je betaalt om zuurstof in te ademen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Recordvervuiling in India: de eerste…
De goede reus: 11 foto's die de majestueuze schoonheid van de Ierse wolfshond tonen 25 indrukwekkende werken van urban street art die ons in een andere dimensie lijken te katapulteren

Recordvervuiling in India: de eerste bar is geopend waar je betaalt om zuurstof in te ademen

Door Janine
2.084
Advertisement

"Welke zuurstofsmaak wilt u?" Waarschijnlijk is dit de vraag die de klanten van de Oxygen Bar in New Delhi, de hoofdstad van India, een van de meest vervuilde steden ter wereld, ontvangen, gezien de recordniveaus van geregistreerde smog.

Om de burgers te helpen die ondergedompeld zijn in ongezonde lucht, is dit het idee: bars openen waar je tegen betaling frisse lucht kunt inademen. Een echte therapie, die lijkt op een soort "aerosol" -kuur. Hier kun je, in plaats van medicijnen of thermische wateren, pure zuurstofrijke en gearomatiseerde lucht, iets zeldzaams in de Indiase hoofdstad, inhaleren. Laten we deze unieke plaatsen eens nader bekijken.

Het idee is ontstaan uit de geest van Aryavir Kumar en Margarita Kuritsyna, respectievelijk 26 en 25 jaar oud, twee jongeren die besloten hebben, voor een prijs van ongeveer 4 euro (tussen 300 en 400 Indiase roepies), hun medeburgers de mogelijkheid te bieden om de longen even te bevrijden van de schadelijke stoffen die de lucht van New Delhi doordringen.

De schone lucht in deze bijzondere bar, Oxy Pure genaamd, is bijzonder geschikt voor het verwijderen van schadelijke gifstoffen en vrije radicalen, evenals infectieuze bacteriën die het risico lopen bij elke ademhaling te worden ingeademd. Niet alleen dat: volgens de twee kunnen de zuurstofinhaleringen ook stress, een slecht humeur en vermoeidheid verlichten, omdat ze zuurstof in het lichaam brengen in veel grotere hoeveelheden dan die we gewoonlijk inademen.

Advertisement

Smog, in het enorme oostelijke stedelijke centrum, is in feite een probleem dat de contouren van een echte noodsituatie heeft aangenomen, zozeer zelfs dat de autoriteiten de scholen moeten sluiten en de zwaksten adviseren om het huis niet te verlaten. Het doel van de twee jonge mensen is dus om meer en meer plaatsen te openen die zuurstof leveren op de meest uiteenlopende plaatsen in de stad, van stations tot luchthavens en winkelcentra.

Naast de permanente sessies van zuurstoftherapie kunnen de klanten van Kumar en Kuritsyna het kostbare gas ook meenemen in praktische blikjes. Dit is ongetwijfeld een origineel idee dat aandacht heeft voor de gezondheid van burgers. Het doet je echter denken dat zuurstof, een essentieel element om te overleven, zoals ademhalen, een soort “goed” tegen betaling zou kunnen worden...

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt