Dit is de boom van Frankenstein: de ongelooflijke boom die 40 verschillende soorten fruit produceert - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit is de boom van Frankenstein: de…
Na de branden in het Amazonegebied en het Noordpoolgebied waarschuwt de wetenschap: we leven in het Piloceen-tijdperk Dieren, voorwerpen en bijzondere situaties: 12 van de meest eigenaardige foto's ter wereld

Dit is de boom van Frankenstein: de ongelooflijke boom die 40 verschillende soorten fruit produceert

Door Janine
1.122
Advertisement

Het klinkt als een boom uit het Hof van Eden, maar dat is het niet. Pruimen, perziken, kersen en tientallen andere vruchten die allemaal onder dezelfde boom groeien. Geloof je het niet? En toch bestaat zo'n boom, en deze wordt niet zonder enige reden "de boom van Frankenstein" genoemd.

Sam Van Aken, professor kunst aan de Universiteit van Syracuse, New York, heeft het bedacht. Door middel van nauwkeurig enten is de geleerde erin geslaagd om een boom te laten groeien die daadwerkelijk 40 verschillende soorten fruit kan produceren!

In verschillende Amerikaanse staten, waaronder Massachusetts, New Jersey, Maine, New York en Pennsylvania, is het al mogelijk om exemplaren van deze zeer speciale superboom te vinden. De eerste boom werd in 2011 geplant en blijft sindsdien iedereen verbazen.

Het project van Van Aken is niet alleen een experiment met natuurlijke enten om unieke producten te maken en gewassen te optimaliseren. Met hun roze, paarse en witte kleuren zijn deze bomen echte kunstwerken, echt ongelooflijke mixen tussen menselijke vindingrijkheid en het oneindige potentieel dat de natuur biedt!

Advertisement
foto: Facebook
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt