7 eigenaardige weetjes die niet waar lijken maar dat wel zijn - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
7 eigenaardige weetjes die niet waar…
Elke arts moet twee uur natuur per week voorschrijven: een onderzoek legt uit waarom Deze vrouw bouwde een replica van het Parthenon met 100.000 boeken gecensureerd door dictaturen

7 eigenaardige weetjes die niet waar lijken maar dat wel zijn

Door Janine
1.572
Advertisement

Hoewel we onderhand gewend zijn aan het probleem van fake news, oftewel informatie die als waar wordt bekendgemaakt en vervolgens absoluut onjuist blijkt te zijn, willen we vandaag aantonen dat soms - of eigenlijk eerder zelden - ook het tegenovergestelde gebeurt. Als we je zouden vertellen dat een stukje ontbijtgraan voor meer dan duizend dollar werd verkocht, zou je het dan geloven? Waarschijnlijk niet, en toch is het de waarheid! We hebben hieronder een kleine galerij verzameld met schijnbaar vals nieuws dat in werkelijkheid echt is.

NB: links voor meer informatie vind je aan het einde van het artikel.

1. Kikkers gebruiken hun grote ogen om te slikken.

Heb je ooit gemerkt dat kikkers hun ogen sluiten wanneer ze voedsel inslikken? Dit gebeurt omdat de spieren van de oogleden en die rond de ogen worden samengetrokken om het voedsel door de keel te duwen.

2. Een ontbijtgraan werd verkocht voor 1.350 dollar.

Melissa en Emily McIntire, twee zussen uit Virginia, vonden een stukje ontbijtgraan dat er precies als de vorm van Illinois uitzag en verkochten het op eBay voor $1.350.

Advertisement

3. Spanje is een van de weinige landen dat een volkslied heeft zonder woorden

Samen met het volkslied van San Marino, Kosovo en Bosnië en Herzegovina heeft de Spaanse Marcha Real geen tekst.

4. Personages op dozen ontbijtgraan kijken altijd naar beneden om de blik van kinderen te vangen.

Heb je ooit gemerkt dat de mascottes van ontbijtgranen meestal naar beneden kijken? Dit gebeurt omdat, volgens veel onderzoeken (link aan het einde van de pagina), het doel is om de blik van de kleintjes die door de gangpaden lopen te vangen.

5. Een vrouw nam deel aan een expeditie om... zichzelf te vinden.

In 2012 was een Aziatische vrouw in IJsland op vakantie toen ze zich aansloot bij een groep die op zoek was naar een vermiste vrouw. Gedurende enkele uren ging de zoektocht door, totdat de vrouw zich realiseerde dat ze overeenkwam met de beschrijving gegeven door de gidsen.

Advertisement

6. Er zijn bladluizen die al zwanger geboren worden.

De vrouwtjes van sommige soorten bladluizen baren vrouwtjes zonder ooit een mannetje te hebben ontmoet.

7. Er is een rups die zich vermomt als vogeluitwerpselen om roofdieren te vermijden.

De rups van de gigantische zwaluwstaart vlinder heeft de vermomming naar een ander niveau gebracht: het uiterlijk maakt het identiek aan uitwerpselen van vogels, waardoor het niet aantrekkelijk is voor roofdieren.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt