In Kenia werd een spectaculaire zebra met stippen gefotografeerd

Janine image
door Janine

18 September 2019

In Kenia werd een spectaculaire zebra met stippen gefotografeerd
Advertisement

De zebra is een zeer herkenbaar dier: zijn zwarte vacht met witte strepen is niet te verwarren met die van andere dieren. Maar de originaliteit houdt hier niet mee op: hieraan worden ook de varianten toegevoegd die zijn verkregen met genetische mutaties, die resultaten kunnen opleveren die grenzen aan de geloofwaardigheid.

Een voorbeeld hiervan is Tira, de schattige zebra met stippen gefotografeerd in het Masai Mara-reservaat in Kenia. Zijn vacht, het resultaat van een afwijkend genetisch niveau, is bijna volledig zwart, met verbazingwekkende witte stippen en strepen.

via The Wildest Africa

Advertisement
In Kenia werd een spectaculaire zebra met stippen gefotografeerd - 1

De foto's van het veulen, genoemd naar de natuurgids die het fotografeerde (Antony Tira), gingen begrijpelijkerwijs de wereld rond. Het is niet de eerste keer dat melanische zebra's in de natuur verschijnen, maar de vacht van Tira lijkt echt op het resultaat van de hand van een illustrator. Een kenmerk dat echter ook een groot nadeel kan zijn.

Advertisement
In Kenia werd een spectaculaire zebra met stippen gefotografeerd - 2

Al in het verleden zijn we getuige geweest van melanistische dieren die om verschillende redenen worstelden om het volwassen leven te bereiken. Vaak, gezien hun verschillende kleuren, is het de roedel zelf die hen marginaliseert omdat ze hen als verschillend beschouwen. Bovendien zijn ze, als exemplaren die opvallen in de veelheid van hun soortgenoten, gemakkelijker slachtoffer van roofdieren. Ten slotte, misschien wel de meest verschrikkelijke en onacceptabele doodsoorzaak, maakt hun unieke vacht hen bijzonder aantrekkelijk voor stropers.

In Kenia werd een spectaculaire zebra met stippen gefotografeerd - 3

Kortom, de uitdagingen van het leven zijn net begonnen voor dit kleine wonder van de natuur, maar over één ding kunnen we zeker zijn: de hele wereld moedigt hem aan!

“Last night a Maasai guide discovered a one of a kind genetically mutated baby zebra in the Maasai Mara and named it...

Pubblicato da Wildest Africa su Sabato 14 settembre 2019
Advertisement