Het eerste jacht met waterstof als brandstof ter wereld: een groene innovatie in navigatie

Janine image
door Janine

05 Oktober 2019

Het eerste jacht met waterstof als brandstof ter wereld: een groene innovatie in navigatie
Advertisement

Wanneer we het hebben over vervuiling veroorzaakt door transportmiddelen, hebben we vaak de neiging om het probleem met name te beperken tot auto's, die vaak te maken hebben met beperkingen, anti-emissieregels en verkeersblokkades. Op onze planeet zijn er echter ook veel andere vervoersmiddelen die vervuilen, en niet zo’n beetje ook.

Denk bijvoorbeeld aan de boten die dagelijks over zeeën, rivieren en oceanen varen. Ook deze voertuigen hebben hun impact op de gezondheid van de omgeving om ons heen, en daarom is elke groene oplossing met lage emissies een belangrijke stap vooruit om te beginnen met het schoonmaken van de planeet.

Het superjacht waar we het over hebben, is in deze zin een uniek voorbeeld van technologie en respect voor het milieu, verenigd in een futuristisch vaartuig waarin alles is geïnspireerd op water.

via Sinot

Advertisement
Sinot

Sinot

Het wordt in feite Aqua genoemd, de boot die werkt dankzij de elektrische aandrijving en waterstof, ontworpen door Sinot Yacht Architecture. Dit Nederlandse ontwerpbedrijf presenteerde op de Monaco Yacht Show een 112 meter lange boot geïnspireerd op het primaire element waarop hij drijft.

Advertisement
Sinot

Sinot

Naast de waterstofmotor is het water in het jacht ook aanwezig in de vloeiende lijnen die naar de golven verwijzen, evenals in de verschillende transparante punten, die zijn ontworpen om te integreren met het landschap en bijna één te zijn met de zee. Platforms op waterniveau en andere die ernaartoe aflopen, zijn ontworpen om passagiers in staat te stellen persoonlijk van de ervaring van het varen te genieten.

Sinot

Sinot

Dit alles wordt gecompleteerd door maximale efficiëntie, minder uitstoot en innovatieve systemen aan boord die werken dankzij schone energie. Dat van Aqua is een echt innovatief project, dat een mogelijke en gewenste toekomst van navigatie zou kunnen vertegenwoordigen, op een groene, duurzame en milieubewuste manier.

Sinot

Sinot

Advertisement