Dit prinselijke en fascinerende kasteel telt 41 kamers en gaat weg voor minder dan $100.000

door Skip

30 Juli 2021

Dit prinselijke en fascinerende kasteel telt 41 kamers en gaat weg voor minder dan $100.000
Advertisement

Wat betekent het nou om te wonen in een kasteel? Waarschijnlijk blijft het erbij dat we het ons kunnen inbeelden. We hebben allemaal wel de schitterende meubels en hoge plafonds gezien die het decor vormen van films, sommigen zijn naar kastelen gegaan die toeristenattracties zijn en zijn opengesteld voor publiek. Maar hoeveel mensen zouden nou het geluk hebben wakker te worden in hoge kasteeltorens of vele kilometers af te moeten leggen naar de keuken die ver verwijderd is van de slaapkamer? Als jij ook denkt dat kastelen een fortuin kosten dan moet je die mening bijstellen, want in New York is een 41 kamers tellend kasteel in de verkoop gezet voor minder dan $ 99.000:

via signaturepropertiesre

Advertisement
signaturepropertiesre

signaturepropertiesre

Het kasteel telt 8.282 vierkante voet en bevindt zich in Elmira, New York, en in de advertentie is te zien dat de prijs zelfs minder is in sommige gevallen dan die van een appartement. Er moet zeker worden geklust en zaken worden gerepareerd, maar het kasteel heeft wel dingen die hem onderscheiden. Om te beginnen is het immens groot en omringd door groen. Het telt 41 kamers en heeft een stuk grond van een halve acre, bovendien is het verfraaid met Gothische elementen. We gaan het eens eventjes van dichterbij bekijken.  

Advertisement
signaturepropertiesre

signaturepropertiesre

Voordat je het kasteel binnen kan treden moet je een brede trap op. Op het moment dat bezoekers over de drempel stappen kunnen ze zich al vergapen aan het gebrandschilderd glas. Het kasteel is gebouwd lang geleden in 1876 en is het niet helemaal bekend wie er lange tijd heeft gewoond.

signaturepropertiesre

signaturepropertiesre

In totaal zijn er 10 slaapkamers en 4 badkamers, open haarden en verfijnde gebogen trappen. Kom je op de hoger gelegen verdiepingen, in dit geval de tweede en derde verdieping, dan zijn daar meerdere kamers te vinden. Ze hebben allemaal veel ramen die veel licht bieden en een mooi uitzicht geven op de buurt eromheen. Veel kamers zijn asymetrisch zo kan je op de foto's zien hoe er soms geen hoeken zijn maar dat wanden in een boog lopen.

signaturepropertiesre

signaturepropertiesre

De woning is door zijn onderscheidende kenmerken en zijn geschiedenis een van de stukken vastgoed dat deel is van de historische buurt in de omgeving en staat ingeschreven in het Nationale Register van Historische Plaatsen. Hoewel er renovaties moeten plaatsvinden en het niet bewoonbaar is momenteel heeft het op de foto's toch een aantrekkingskracht die prinselijk aandoet. Doe je ogen dicht en zie het dan voor je met een andere vloer, plafonds gerepareerd en gedecoreerd en grote kroonluchters. Er bestaat geen twijfel over dat het snel verkocht zal zijn. 

Advertisement