Deze kleine weeskoala werd gered na het breken van een arm toen ze van een boom viel - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze kleine weeskoala werd gered na…
Deze Olympische zwemster ademde in een luchtbel de uitstoot van een waterstofauto in, voor 99,9% schoon Deze afbeeldingen laten het verschil zien tussen hoe wij de wereld als mens zien en hoe vogels hem zien

Deze kleine weeskoala werd gered na het breken van een arm toen ze van een boom viel

Door Janine
957
Advertisement

Wanneer een dier in moeilijkheden is omdat het gewond is, is het onze plicht om ze te hulp te schieten om te proberen zijn leven te redden. Wanneer kleine dieren gewond raken, is het natuurlijk nog zieliger, maar de vreugde om ze weer in goede gezondheid te zien na de nodige zorg, dat verzekeren we je, is onovertroffen. Deze kleine koala viel van een boom en brak haar arm; gelukkig ontving ze het meest schattige "gips" dat ze zich maar kon wensen. De foto's die het kleintje in de armen en de zorg van een dierenarts van de Werribee Open Range Zoo weergeven, zijn de hele wereld over gegaan en hebben de harten van duizenden gebruikers veroverd - niet verrassend gezien de tederheid van het diertje.

De kleine koala raakte gewond aan haar arm door de val van een boom in een ontbost gebied van een rubberplantage. Helaas heeft de moeder het niet overleefd. Ook voor dit kleine wezen waren de overlevingskansen klein, maar de dierenartsen hebben haar gelukkig weten te redden.

"Het was echt ontroerend toen ze bij ons werd gebracht", zei Werribee's veterinaire verpleegkundige, Jess Rice. "Ze stond op het punt uit de buidel van haar moeder te kruipen. Kleintjes van die omvang hebben helaas geen hoog overlevingspercentage."

Advertisement

Een röntgenfoto onthulde dat ze een gebroken arm had, dus de dierenartsen lieten haar een mooi klein verband om haar ledemaat dragen en hielden haar 24 uur per dag in de gaten.

Al snel kreeg de kleine koala haar kracht terug en kwam wat aan. "Het zal meer dan een jaar duren voordat ze groot genoeg is om in het wild te worden vrijgelaten, - tot die tijd moet ze bij een assistent blijven die voor haar zorgt,” zei Rice. Helaas is de koala met uitsterven bedreigd door het progressieve verlies van zijn habitat.

Advertisement

Veel geluk en beterschap voor deze kleine lieve koala!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt