Giftige vuurkoraal: ook in Australië is een van de meest dodelijke paddenstoelen in de natuur ontdekt - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Giftige vuurkoraal: ook in Australië…
Een kleurenpalet is de hoofdrolspeler in deze fotogalerij die de magie van de herfst viert In gevallen van stress plegen mannelijke cellen zelfmoord, vrouwelijke cellen overleven: een studie bevestigt dit

Giftige vuurkoraal: ook in Australië is een van de meest dodelijke paddenstoelen in de natuur ontdekt

1.143
Advertisement

Het ziet eruit als een bijzonder rood koraal van grote schoonheid, maar in werkelijkheid is het dat niet. We hebben het over het zogenaamde “Giftige vuurkoraal", waarvan de wetenschappelijke naam Podostroma cornudamae is; er is weer veel aandacht van de wetenschappelijke gemeenschap voor deze specifieke soort sinds deze bijzondere schimmel, typisch endemisch voor Korea en Japan, werd ontdekt in een regenwoud in het binnenland van Australië.

via: Metro UK

Met zijn onschuldige uiterlijk van rood koraal, werd deze Aziatische schimmel voor het eerst opgemerkt in 1895 en zeer vaak aangezien voor eetbaar of bruikbaar in de traditionele geneeskunde; indien ingenomen, kan de “giftige vuurkoraal" zeer snel belangrijke symptomen veroorzaken zoals braken, hoge koorts en in sommige gevallen zelfs de dood als gevolg van hersenbeschadiging en de uitval van interne organen na de inname van deze uiterst gevaarlijke soort.

De ontdekking van deze schimmel in een regenwoud bij Cairns in Australië ondermijnt daarom het wetenschappelijke besef van het feit dat het een typische soort is in de Aziatische gebieden van Korea en Japan; vóór de Australische ontdekking was de giftige vuurkoraal al waargenomen in Indonesië en Papoea-Nieuw-Guinea.

Kijk dus uit voor deze schimmel, een van de weinige soorten die niet door de mens mag worden aangeraakt: het kan ook hevige dermatitis en allergische reacties veroorzaken, in tegenstelling tot de meeste vergelijkbare soorten die in de natuur bestaan!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt