Deze fotograaf vangt zwermen vogels alsof ze fascinerende bewegende sculpturen zijn

Janine image
door Janine

26 November 2019

Deze fotograaf vangt zwermen vogels alsof ze fascinerende bewegende sculpturen zijn
Advertisement

De meesten van ons hebben weleens grote zwermen vogels gezien met vaak heel mooie artistieke vormen om naar te kijken, maar de kans is groot dat de meesten van ons nooit echt zijn gevangen door de schoonheid van de spektakels in de lucht die deze prachtige dieren creëren. De Catalaanse fotograaf Xavi Bou weet er alles van: voor zijn project getiteld "Ornithographs" heeft Bou enorme zwermen vogels gevangen alsof het prachtige bewegende sculpturen waren.

via CNN

Advertisement
Xavi Bou

Xavi Bou

Genomen vanaf de juiste afstand, zijn deze foto's opzettelijk niet invasief, om de vogels niet te storen en zich meer te concentreren op de collectieve groep en waar ze naartoe lijken te gaan in plaats van op individuele vogels of op hoe mooi hun veren gekleurd zijn. Kortom, geen details van deze dieren, maar de ongelooflijke vormen die hun bewegingen in de lucht kunnen aannemen.

Het resultaat van het fotografische project van Xavi Bou is een reeks ongelooflijke foto’s, met duizenden vogels die geometrische vormen combineren die recht voor de ogen van de kijker lijken te bewegen, zelfs als de beelden feitelijk statisch zijn. Volgens de fotograaf gaat zijn interesse in vogels terug naar de wandelingen die hij als kind maakte met zijn grootvader.

Advertisement
Xavi Bou

Xavi Bou

"De eerste fototest deed ik in mei 2012," zei Xavi Bou, eraan toevoegend dat hij harder begon te werken aan het project vanaf 2015. "Eigenlijk is het bijna alsof het mijn fulltime baan is. Ik blijf nieuwe foto's maken, werk aan een boek dat de beste foto’s zal verzamelen en doe tegelijkertijd onderzoek voor mijn toekomstige projecten."

Xavi Bou

Xavi Bou

Over het waarom de vogels het basiselement zijn van zijn onderzoek door afbeeldingen: "Omdat wanneer ze vliegen, de beweging die ze genereren veel complexer en interessanter is. Het kunnen vangen van vogels in de lucht transformeert de lucht zelf als een doek en de registratie van deze verschuiving wordt weerspiegeld als een echte tang op de cameralens."

Xavi Bou

Xavi Bou

"Met dit project wil ik mensen aanmoedigen om de stedelijke of peri-urbane fauna van Catalonië opnieuw te ontdekken; het is veel rijker dan we denken - het vereist alleen bewustzijn van wat ons omringt en veel liefde voor de natuur."

Een herinnering voor de herontdekking van de realiteit die ons omringt en waar we vaak niet op letten omdat we te druk zijn met alles; maar één ding is zeker: de galerij met foto's van zwermen vogels van Xavi Bou heeft ons echt in vervoering gebracht!

 

Xavi Bou

Xavi Bou

Advertisement
Xavi Bou

Xavi Bou

Xavi Bou

Xavi Bou

Advertisement
Xavi Bou

Xavi Bou

Sommige van deze foto's zijn echt indrukwekkend, vind je niet?

Advertisement