Een walvishaai heeft meer dan 50 vissen tussen zijn kaken: een foto die meer uniek is dan zeldzaam - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een walvishaai heeft meer dan 50 vissen…
Een fotograaf getuigt van de ongelooflijke gelijkenis tussen honden en baasjes met prachtige foto's Deze cartoon illustreert perfect de uitdagingen waarmee werkende vrouwen elke dag worden geconfronteerd

Een walvishaai heeft meer dan 50 vissen tussen zijn kaken: een foto die meer uniek is dan zeldzaam

Door Janine
1.843
Advertisement

Voor de zestiende editie van de fotowedstrijd Through Your Lens, georganiseerd door ScubaDiving, namen duizenden liefhebbers en professionals van de fotografie van over de hele wereld deel; om deze reden hadden de juryleden van de jaarlijkse wedstrijd enorme moeite om de beste werken te kiezen in een zee van waardevolle voorstellen. De eerste prijs van de editie van 2020 werd echter gewonnen door fotograaf Evans Baudin met zijn huiveringwekkende foto.

Dit is het verhaal van de winnende foto: Evans Baudin, een Franse expert op het gebied van zeedieren, was in Mexico op een speciaal geautoriseerde duik om de impact van COVID-19 op het leven in zee te bestuderen toen hij een enorme walvishaai van dichtbij zag. Het dier, bijna 12 meter lang, werd onsterfelijk gemaakt door Baudins fotografische lens terwijl het zijn tanden aan de mens "toonde" door zijn angstaanjagende kaken te openen: hij had er minstens 50 vissen tussen zitten.

Het verbaast ons niet dat deze foto, zowel fascinerend als verontrustend, erin slaagde om bovenaan de ranglijst van de wedstrijd te staan. Een wonder van de natuur!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt