Een vrouwtjeskolibrie bouwt een nest recht onder een blad om haar jongen veilig onderdak te bieden

Janine image
door Janine

12 Maart 2020

Een vrouwtjeskolibrie bouwt een nest recht onder een blad om haar jongen veilig onderdak te bieden
Advertisement

Dat de natuur ons blijft verbazen, is bekend. We hebben je vaak verteld over dieren, planten, situaties en gedragingen die we zelden zouden verwachten te zien. De wezens die de ecosystemen van de planeet met ons delen, kunnen zich manifesteren in intelligente, tedere en verrassende vormen, die ons zelfs belangrijke "lessen" kunnen geven.

Zoals een vrouwtjeskolibrie die werd vastgelegd dat, als we het fascinerend zouden noemen, een understatement zou zijn, en dat met een unieke kracht alle liefde toont die een moeder, van welke soort dan ook, voor haar kleintjes heeft. De auteur van de foto is Bianca Caroline Soares, fotografe en natuurgids uit Paraguay, die de vogel gedurende de draagtijd volgde en de wereld werkelijk spectaculaire beelden gaf.

via Bianca Caroline Soares/Instagram

Advertisement

Kolibries zijn van zichzelf al fascinerende vogels. Beschouwd als een van de kleinste ter wereld, hebben zich veel legendes vol suggesties ontwikkeld rond deze vogels. En de moeder van de kolibrie die op deze foto's te zien was, was net zo. Wat Bianca verbluft achterliet was de ongelooflijke vaardigheid waarmee deze vogel een nest "bouwde" om haar toekomstige kuikens te beschermen.

Advertisement

Dankzij een blad heeft de intelligente kolibrie het perfecte nest gebouwd om de ongeborenen te verwelkomen. De zorgen van een moeder, ongeacht haar soort, zijn immers altijd hetzelfde en het is van fundamenteel belang dat de kleintjes onderdak krijgen.

Zo kwamen de kleine kolibries op de wereld, ervan overtuigd dat ze konden rekenen op de liefdevolle aandacht van een zorgzame moeder, die voor hen een veilig en beschermd gebied creëerde waar ze ondanks alles konden schuilen. De natuur is echt een eindeloos spektakel!

Advertisement