Het kledingmerk Vans heeft een kledinglijn en accessoires gecreëerd die volledig is geïnspireerd op de kunst van Van Gogh - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het kledingmerk Vans heeft een kledinglijn…
12 foto's van Corgi’s met een schattige en hilarische houding van afkeuring Ze zorgde 2 jaar lang voor haar prachtige vetplant en ontdekte toen dat het nep was

Het kledingmerk Vans heeft een kledinglijn en accessoires gecreëerd die volledig is geïnspireerd op de kunst van Van Gogh

Door Janine
650
Advertisement

Hij is een van de bekendste en meest gewaardeerde kunstenaars in de hele kunstgeschiedenis, auteur van werken met een onmiskenbare stijl, felle en bijna “levende” kleuren. Over wie hebben we het? Over Vincent Van Gogh, een beroemde post-impressionistische schilder, een van de meest invloedrijke van zijn tijd, en niet alleen.

Rond zijn genialiteit en beproefde biografische gebeurtenissen hangt altijd een aura van charme en zijn artistieke carrière, kort maar met grote impact, heeft de wereld meesterwerken van onschatbare schoonheid achtergelaten. Zo mooi dat ze vaak worden gerepliceerd en opnieuw worden voorgesteld in de meest uiteenlopende vormen en voorwerpen. Dit is het geval van het bekende merk voor skatekleding Vans dat samen met het Van Gogh Museum in Amsterdam de nalatenschap van de Nederlandse schilder wilde vieren door iedereen zijn kunst te laten dragen, van top tot teen.

via: Vans

De door Vans gelanceerde lijn is een echte kledinglijn, strikt geïnspireerd op de prachtige werken van Van Gogh: sneakers, t-shirts, jassen, rugzakken, petjes en meer: alles heeft een thema en brengt op een unieke manier de kleuren, objecten en figuren gecreëerd door het genie van de schilder terug.

foto: Twitter

Wat deze accessoires en kleding uniek maakt, is juist de wens om ze perfect te laten integreren met de kunst van Van Gogh. Het zijn in feite geen simpele sweatshirts of T-shirts met prints van zijn schilderijen, maar kleding die tot in het kleinste detail zowel in de stijl van Vans als van de artiest zijn.

Advertisement
foto: Vans

Zo zullen fans van sportkleding en de kunst van Van Gogh de perfecte synthese vinden. Zelfportretten, zonnebloemen, bloemen en meer: de terugkerende thema's in de carrière van de schilder zijn allemaal aanwezig.

foto: Vans

Geen twijfel mogelijk: een originele manier om de grote kunst voor iedereen toegankelijk te maken en te transformeren in een integraal onderdeel van moderne en jeugdige accessoires. Wie weet of de schilder deze kleding zou hebben goedgekeurd en hebben gedragen!

foto: Vans
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt