Een zelfrijdende vrachtwagen reed drie dagen lang en leverde een lading boter op 3000 km afstand - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een zelfrijdende vrachtwagen reed drie…
Er werd een enorm drijvend visnet gevonden: er zitten tientallen haaien in verstrikt 15 foto's van kinderen die heel normaal waren in de jaren '60 maar die vandaag als onaanvaardbaar worden beschouwd

Een zelfrijdende vrachtwagen reed drie dagen lang en leverde een lading boter op 3000 km afstand

Door Janine
1.464
Advertisement

Als je denkt dat het verplaatsen van goederen in totale autonomie nog steeds een sciencefiction-perspectief is, zal het experiment van dit bedrijf je van gedachten doen veranderen. Plus.ai, een startup gevestigd in Cupertino in Silicon Valley, voerde in december 2019 het eerste commerciële transport uit van de ene staat naar de andere met een volledig autonome vrachtwagen. In het bijzonder werd 18.000 kg boter geleverd in 3 dagen, van Californië tot Pennsylvania, met een totaal van bijna 3.000 km.

foto: plus.ai

Het experiment, dat volgens het bedrijf een baanbrekend keerpunt vertegenwoordigt, werd uitgevoerd met alle nodige veiligheidsmaatregelen. Aan boord van het voertuig zat een bestuurder, klaar om het commando over te nemen in geval van problemen, en een beveiligingsingenieur die toezicht hield op de voortgang; ze hoefden allebei niets te doen, behalve een paar kleine controles tijdens de geplande stops.

foto: plus.ai

Al in de twaalf maanden voorafgaand aan het experiment had het bedrijf Plus.ai wekelijks ritten gemaakt met zelfrijdende vrachtwagens, maar dit was de eerste die de staatsgrenzen overschreed en de eerste waar officieel over gesproken werd.

Het geleidingssysteem maakt gebruik van videocamera's, radars en lidars - systemen voor het bepalen van de afstand op basis van lasertechnologie - en is ontworpen om te gaan met verschillende soorten wegdek en de meest uiteenlopende klimatologische of zichtomstandigheden.

Advertisement
foto: plus.ai

Volgens Shawn Kerrigan, mede-oprichter van het bedrijf, zouden het vrachtverkeer al in 2022 met autonome voertuigen kunnen beginnen te reizen, hoewel dit niet alleen afhankelijk is van technologie, maar ook van de wetten van de verschillende staten op het gebied van veiligheid.

Had je ooit gedacht dat dergelijke scenario's zo dichtbij waren?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt