Het grootste vliegtuig ter wereld heeft zijn eerste vlucht gemaakt: dit zijn al zijn kenmerken

Janine image
door Janine

20 April 2019

Het grootste vliegtuig ter wereld heeft zijn eerste vlucht gemaakt: dit zijn al zijn kenmerken
Advertisement

Op 13 april 2019 werd in de Mojavewoestijn geschiedenis geschreven met de luchtvaarttechniek tijdens de inauguratie van de Stratolaunch, degene die tot op heden wordt beschouwd als het grootste vliegtuig ter wereld, klaar om een revolutie teweeg te brengen in het concept van reizen op grote hoogte. Maar het is niet het gebruikelijke vliegtuig voor een comfortabele vlucht over de hele wereld, er is nog veel meer.

De eerste testvlucht werd ingehuldigd door het bedrijf Stratolaunch Systems, met als doel het testen van de prestaties en het beheer van het supertechnologische vliegtuig.

via Slashdot

Advertisement
Stratolaunch

Stratolaunch

De Stratolaunch steeg vlak voor 07:00 uur op 13 april op vanuit het Mojave Air Space Port (MASP) en bereikte een topsnelheid van 189 mph op een hoogte van 5000 meter, wat een zeer belangrijke mijlpaal in de luchtvaartgeschiedenis markeert. De Stratolaunch is, volgens het Amerikaanse bedrijf, ontworpen als een mobiel lanceerplatform dat toegang geeft tot de ruimte in de stijl van een luchtvaartmaatschappij, voordelig en verrassend comfortabel.

Advertisement
Stratolaunch

Stratolaunch

De Stratolaunch heeft een spanwijdte die groter is dan enig ander vliegtuig op aarde, het is breder dan een voetbalveld, het heeft twee rompen, elk met een eigen cockpit; bovendien kan het futuristische vliegtuig de orbitale raketten die op de centrale vleugel zijn gemonteerd, de ruimte in schieten en een vluchthoogte van 10.000 meter of meer bereiken.

Stratolaunch

Stratolaunch

Stratolaunch Systems werd in 2011 opgericht door Paul Allen, mede-oprichter en voormalig CEO van Microsoft, die aan het begin van 2019 overleed.

Wat zal het futuristische vliegtuig dat uit een sci-fi-film lijkt te komen, maar dat nu bij ons ongelooflijke heden hoort, in de toekomst brengen?

Source: 

Advertisement