Expert voorspelt dat overledenen in 2050 met kunstmatige intelligentie kan 'herleven'

Janine image
door Janine

06 April 2023

Expert voorspelt dat overledenen in 2050 met kunstmatige intelligentie kan 'herleven'
Advertisement

Zou je willen dat je eeuwig zou kunnen leven? Velen streven naar deze mogelijkheid, vele anderen waarderen echter het idee om eeuwig te worden niet en laten de natuur liever zijn gang gaan. Natuurlijk geeft de wetenschap niet op en blijft men zoeken naar een manier waarop mensen hun bestaan ​​kunnen voortzetten met behulp van kunstmatige intelligentie, die steeds verder wordt ontwikkeld. Zo heeft een expert voorspeld dat we tegen 2050 zelfs na de dood kunnen blijven "leven": laten we eens kijken hoe.

via MSN

Advertisement
Pxhere-Non the actual photo

Pxhere-Non the actual photo

Dr. Ajaz Ali, een technologie-expert en Head of Business and Computing aan de Ravensbourne University, in Engeland, heeft gezegd dat er tegen het jaar 2050 een baanbrekende doorbraak voor de mens zou kunnen zijn: het vermogen om het fysieke lichaam te overleven door middel van digitale "tweelingen". In wezen zullen we kunnen blijven leven dankzij kunstmatige intelligentie, die het uiterlijk en karakter van overleden mensen kan nabootsen. Dit zouden dus kopieën zijn, verkregen door registraties, vingerafdrukken en andere gegevens van de persoon vast te leggen terwijl hij nog leeft.

Dit zal nabestaanden in staat stellen om contact te blijven houden met hun overleden dierbaren, ook na hun overlijden. "Door kunstmatige intelligentie te koppelen aan digitale technologieën en motion capture tools, wordt ons bewustzijn, onze kennis en ervaring overgedragen aan onze digitale tweeling", legt Ajaz Ali uit.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

"Met behulp van op NLP gebaseerde tools, die veel geavanceerder zullen zijn dan ChatGPT en Bard, kunnen mensen in realtime communiceren met deze digitale tweelingen en profiteren van hun kennis en ideeën."

Amazon, het online retailplatform, heeft een voorbeeld gegeven van een technologie waarmee Alexa met gebruikers kan communiceren met behulp van de stem van een overleden familielid, zoals aangekondigd door vice-president Rohit Prasad, in een poging het vertrouwen tussen gebruikers en het apparaat te vergroten door "meer empathie en genegenheid toe te voegen. Hoewel AI de pijn van verlies niet kan wegnemen, kan het zeker hun herinneringen laten voortbestaan.”

Zou je willen dat deze projecten daadwerkelijk de realiteit zullen zijn?

Advertisement