Ze woont haar eigen begrafenis bij en beantwoord de vragen van de aanwezigen als hologram (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

27 Augustus 2022

Ze woont haar eigen begrafenis bij en beantwoord de vragen van de aanwezigen als hologram (+ VIDEO)
Advertisement

Aanwezig zijn op je eigen uitvaart? Het is niet langer onmogelijk, maar we hebben het niet over de mogelijkheid voor de geest om tussen de deelnemers aan de uitvaart te zweven, hen te troosten met je eigen onzichtbare aanwezigheid en zonder in woorden te kunnen communiceren. Verre van dat: je wordt niet alleen gezien, maar zelfs gehoord. Hoe? Zo deed Marina Smith dit, een overleden vrouw die dankzij de allernieuwste technologie "actief" kon deelnemen aan het laatste afscheid van haar dierbaren.

via The Telegraph

Advertisement
Marina H Smith Foundation

Marina H Smith Foundation

Mevrouw Marina Smith heeft haar eigen begrafenis "bijgewoond", waarbij ze vragen van de aanwezigen heeft kunnen beantwoorden. Maar hoe is dit mogelijk? Het antwoord wordt gegeven door chatbot-technologie, die is gebaseerd op kunstmatige intelligentie die beschikbaar is gesteld door de zoon van de vrouw, Stephen Smith, die een bedrijf heeft dat zich toelegt op het creëren van “holografische gespreksvideo-ervaringen”.

De uitvaart vond plaats in het Verenigd Koninkrijk, in Nottinghamshire, en was uniek in zijn soort. Marina heeft haar hele leven de missie nagestreefd om anderen voor te lichten over de Holocaust, daarom vond haar familie het belangrijk om haar boodschap te blijven verspreiden, ook tijdens haar begrafenis.

Advertisement
 Marina H. Smith Foundation/Youtube

Marina H. Smith Foundation/Youtube

Om de holografische ervaring te creëren, werd StoryFile gebruikt, een kunstmatige intelligentie-bot die twintig verschillende camera's en verschillende opnames van het onderwerp gebruikt om de digitale kloon van de persoon tot leven te brengen, waarmee het mogelijk wordt om te converseren. Elk antwoord dat werd gegeven op vragen die tijdens de ceremonie werden gesteld, werd door mevrouw Smith zelf geformuleerd.

Toen Marina nog leefde, werd ze geïnterviewd over haar biografie, waardoor ze veel informatie kon geven over zichzelf, haar ervaringen en haar bestaan. Vervolgens werden de verhalen in StoryFile ingevoegd, zodat op elke vraag die tijdens de begrafenis werd gesteld het juiste antwoord kon worden gekozen. Kunstmatige intelligentie is in staat signalen van de aanwezigen te herkennen en adequaat te reageren.

Marina H. Smith Foundation/Youtube

Stephen Smith gelooft dat mensen te complex zijn om echte digitale klonen te maken, maar dit is toch een geweldig compromis. Het pakket StoryFile is te koop voor een prijs van 39,99 pond, ongeveer 47 euro: een vrij verwaarloosbaar bedrag, waardoor het gebruik van hologrammen bij een begrafenis wijdverbreid zou kunnen worden.

Wat vind je van dit idee?

Advertisement