Een kat maakt zijn baasje nachts wakker en redt uiteindelijk haar leven

Janine image
door Janine

24 Mei 2023

Een kat maakt zijn baasje nachts wakker en redt uiteindelijk haar leven
Advertisement

Van katten wordt gezegd dat ze niet van hun mensen kunnen houden, ze zijn te onafhankelijk, koppig, egoïstisch en opportunistisch. Maar wie een kat heeft, weet het, huiskatten zijn ook in staat tot grote impulsen en grote uitingen van genegenheid. Natuurlijk doen ze het op hun manier en alleen als ze er zin in hebben, maar de liefde van een kat is net zo onvoorwaardelijk en blijvend als die van een hond. Of een kind. We horen vaak over katten die in de steek zijn gelaten door hun baasjes die moeite hebben gehad om te reïntegreren in een kattenkolonie en over katten die de weg naar huis zijn kwijtgeraakt en het na maanden of jaren weer hebben gevonden. Juist met die koppigheid die wij mensen hen dagelijks verwijten.

Het komt ook voor dat een kat het leven van zijn baasje redt, zoals in het verhaal van deze vrouw.

via NY Post

Advertisement

Sam Felstead is 42 jaar oud en op een avond ging ze slapen zoals elke dag in haar huis in Nottingham, Verenigd Koninkrijk. Plotseling, midden in de nacht, werd ze aanhoudend gewekt door haar 7-jarige kat Billy. De kat sprong op haar borst en miauwde luid in haar oor. Had hij honger? Zin om naar buiten te gaan? Of misschien had hij geen water meer? Niks van dat alles. Toen ze wakker werd, besefte de vrouw namelijk meteen dat er iets mis was. "Ik werd plotseling wakker in de vroege uren van de ochtend, badend in het zweet en kon me niet bewegen", zei ze. "Ik had hevige rugpijn en mijn rechterkant voelde heel zwaar en raar aan. Ik kon het niet bewegen en ik kon niet staan ​​en voelde me erg duizelig."

Advertisement
Pexels

Pexels

De vrouw had meteen door dat er iets mis was en belde haar moeder Karen. Die belde meteen het ziekenhuis op en toen ze te horen kreeg dat ze twee uur zou moeten wachten, bracht ze haar dochter zelf naar het ziekenhuis.

De vrouw werd binnen drie dagen behandeld en ontslagen; bij haar terugkeer was de kat Billy teruggekeerd naar zijn gebruikelijke rustige en eenzame houding en verwelkomde hij haar met zijn gebruikelijke kilheid. "Ik ben hem dankbaar omdat ik niet weet of ik zonder hem wakker zou zijn geworden," zei Sam, "mijn wekker was geprogrammeerd voor twee uur later, dus wie weet."

Onnodig te zeggen dat de kleine Billy echt een held was!

Advertisement