Ze gelooft dat haar kat de reïncarnatie is van haar overleden vader: haar man haalt hem van huis weg

Janine image
door Janine

13 Juni 2023

Ze gelooft dat haar kat de reïncarnatie is van haar overleden vader: haar man haalt hem van huis weg
Advertisement

Na een dramatische gebeurtenis, zoals het verlies van een dierbare, is het niet ongebruikelijk om troost te vinden in het gezelschap van degenen die achterblijven of iemand die ons bijzonder dierbaar is. Er zijn verschillende manieren om te proberen de onoverbrugbare leegte die is gecreëerd op te vullen, een daarvan is door genegenheid te geven en te ontvangen om je minder alleen te voelen. Zo besloot een vrouw na de dood van haar geliefde vader een kitten te adopteren, en eindigde met de overtuiging dat het de reïncarnatie van haar vader was.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De vrouw vertelde haar persoonlijke verhaal op Reddit, verbitterd door de reactie van haar man op haar gehechtheid aan de kat. "Na het verlies van mijn vader voelde ik me erg neerslachtig, alsof ik een gat van binnen had dat ik niet kon vullen. Ik had moeite om mezelf overdag thuis bezig te houden, dus besloot ik een kat, Benji, te adopteren”, begon ze in haar lange post en legde uit dat ze hem had gered toen hij net geboren was en hem twee jaar bij zich had gehouden. "Het klinkt misschien gek voor sommigen, maar ik geloof echt dat hij de reïncarnatie van mijn vader is. Als ik in zijn ogen kijk, voel ik dat hij meer is dan een kat en heb ik de indruk dat hij een menselijke ziel bezit. De tijden vallen samen en dat is, althans voor mij, logisch. Als ik erover nadenk, geeft dat me troost en zie ik er niets verkeerds in.”

Het probleem is echter dat de echtgenoot haar idee vreemd en ongezond vindt en beweert dat haar band met de kat hem erg ongemakkelijk maakt, "maar Benji heeft mijn leven gered. Hij is de beste metgezel die ik me kan wensen. Ik bedoel, er is niets zoals knuffelen met een huisdier dat van je houdt aan het einde van een lange dag. Zelfs als mijn man het daar niet mee eens is." Voor de vrouw kwam echter nog een nare verrassing. Toen ze terugkeerde van een reis met haar moeder en zussen, ontdekte ze dat Benji niet meer thuis was. Ze kon hem niet vinden en dacht dat hij op de een of andere manier was ontsnapt, maar de realiteit was anders: "Na mijn verwoede zoektocht vertelde mijn man me dat mijn kat bij 'een vriend' was. Ik vroeg hem om hem meteen terug te brengen, maar hij zei dat hij dat niet zou doen."

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Dus nadat ze de naam had gehoord van degene die Benji heeft, een collega van haar man, nam de vrouw onmiddellijk contact met hem op, maar kreeg te horen dat hij niet van plan was hem terug te geven, aangezien hij was weggegeven. "Mijn man had hier geen recht toe, de kat is altijd alleen van mij geweest. Ik heb hem geadopteerd, ik heb hem opgevoed, ik geef om hem, ik ben de enige die voor hem zorgt. Benji heeft nog nooit zoiets meegemaakt en stel je de stress eens voor die hij nu moet voelen. Ik ben zo teleurgesteld en walg van mijn man. Ik heb geen idee wat ik moet doen en waar ik moet beginnen. Ik wil gewoon dat mijn kat veilig terugkomt en dan zal ik aan mijn huwelijk denken."

In een latere update legde de auteur van het bericht uit dat ze aangifte had gedaan bij de politie en vervolgens contact had opgenomen met de vrouw van de collega om de situatie uit te leggen. "Ze vertelde me dat ze geen idee had waar ik het over had. Op dat punt was ik woedend." Nadat ze haar man om opheldering had gevraagd, ontdekte ze dat Benji in werkelijkheid in een dierenasiel was en nooit bij de collega was geweest. "Ik heb meteen het asiel opgespoord om hem op te halen, ik had alle benodigde documenten om te bewijzen dat hij van mij is en hij heeft een microchip. Ik heb hem rechtstreeks naar het huis van mijn zus gebracht, waar ik voorlopig ook zal verblijven. Ze is gescheiden en hertrouwd, dus ze zal me helpen bij het aanvragen van een echtscheiding."

Ben je het eens met haar beslissing? Wat zou jij doen in haar plaats?

Advertisement