De meest geliefde kat van de stad is overleden, zodoende maken ze een standbeeld voor hem op zijn favoriete plek - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De meest geliefde kat van de stad is…
Wat dit kind heeft meegemaakt maakt duidelijk waarom popcorn niet aan kleine kinderen mag worden gegeven Deze 11-jarige autodidactische jongen creëert hyper-realistische portretten die de beste kunstgalerijen waardig zijn

De meest geliefde kat van de stad is overleden, zodoende maken ze een standbeeld voor hem op zijn favoriete plek

Door Janine
5.476
Advertisement

Istanboel (Turkije) is bekend en beroemd over de hele wereld vanwege zijn smeltkroes van culturen tussen west en oost, vanwege zijn ongelooflijke architecturale werken en zijn geuren. Om nog meer kleur te geven aan deze prachtige stad was er een kat die de laatste jaren een echte beroemdheid op het web is geworden.

Vandaag is Tombili er niet meer vanwege een ziekte, maar zijn medeburgers wilden hem eren op de manier die deze kat verdiende.

Waarschijnlijk zal niet iedereen het verhaal van Tombili kennen, de kat die een echte beroemdheid werd in Istanboel (Turkije). Deze vriendelijke kat was beroemd geworden op het internet vanwege de mooie houding die hij nam terwijl hij ontspande op de muren en stoepen van zijn buurt. Hoewel het een zwerfkat was en geen echt huis had, was Tombili erg geliefd bij de inwoners van de stad en iedereen zorgde voor hem en gezien zijn grootte, ontbrak het hem niet aan eten.

De kat werd zo de mascotte en het symbool van de stad en herinnerde voorbijgangers er telkens aan, wanneer ze hem zo rustig zagen zitten, om het leven met minder stress te leven en meer ruimte te maken om te ontspannen. Helaas werd Tombili ziek en ondanks de inspanningen van zijn bewonderaars stierf hij een paar dagen later en liet de hele stad achter met een gebroken hart.

Advertisement

Velen begonnen kaartjes en briefjes achter te laten ter nagedachtenis aan de kat op zijn favoriete bankje en op de stoep dat hem beroemd maakte. Dit veroorzaakte de reactie van zijn grootste fans, die vonden dat ze de kat op de een of andere manier moesten eren om zijn herinnering voor altijd levend te houden. Zo is de petitie ter ere van Tombili ontstaan en werd een bronzen standbeeld opgericht dat de kat in de meest "klassieke" houding uitbeeldde.

Na het verzamelen van 17.000 handtekeningen, werd het beeld eindelijk onthuld aan het publiek, aan mensen en andere katten in de buurt die moeten proberen met het zware verlies van Tombili om te gaan.

foto: Imgur

Nu is het standbeeld van Tombili de herinnering aan een speciale kat die de mensen leerde die van hem hielden en voor hem zorgden, hoe je je kunt ontspannen en van het leven kunt genieten!

Tags: DierenKattenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt