Hij wist zijn villa in Italië niet te verkopen, dus organiseerde hij een loterij: nu kun je het huis winnen voor slechts 60 euro - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Hij wist zijn villa in Italië niet…
Luie mensen leven langer - en deze keer zegt de wetenschap het Archeologen hebben brood gevonden dat van 14.000 jaar geleden dateert, lang vóór de landbouwrevolutie

Hij wist zijn villa in Italië niet te verkopen, dus organiseerde hij een loterij: nu kun je het huis winnen voor slechts 60 euro

Door Janine
2.062
Advertisement

Het gaat de laatste tijd niet zo goed met de onroerendgoedmarkt in Italië en het verkopen van een huis betekent vaak het voor te weinig te verkopen of er niet in slagen... tenzij je een beetje inventief bent.

De heer Abott is de eigenaar van een prachtige oude villa in een stad in Abruzzo die, net als vele anderen, het heel moeilijk vond om het huis via de traditionele manier te verkopen. Dat is waarom hij besloot om een loterij op te zetten, zodat we de villa nu kunnen winnen voor slechts 66 dollar.

De villa bevindt zich in het middeleeuwse dorp Carapelle Calvisio, vlakbij het nationale park Gran Sasso.

De oude villa bestaat uit drie verdiepingen en een prachtig terras met uitzicht op de vallei eronder. Ondanks de schoonheid van het gebouw en de verkoopprijs die in lijn is met de huidige markt - 282.000 euro - lukte het de eigenaar niet het huis te verkopen aan een van de kopers die door de jaren heen geïnteresseerd was.

"We hebben geprobeerd om het huis op traditionele wijze te verkopen, via lokale en internationale makelaars in onroerend goed, maar ondanks de dure advertenties, zijn er geen serieuze kopers geweest," zei de heer Abott.

Het huis is verdeeld over drie verdiepingen en heeft drie slaapkamers: binnen zijn er enkele typische elementen van rustieke Italiaanse architectuur, zoals het gewelfde plafond bedekt met bakstenen, de ruwe muur, een stenen trap en een grot.

Advertisement

Ontgoocheld door de makelaars, besloot Abott om een beduidend aantrekkelijker manier te bedenken om zijn huis op de markt te brengen: hij had daarom het idee om een loterij samen te stellen van 6.000 kaartjes, elk ter waarde van $66.

Er worden drie winnaars verwacht: de eerste zou het huis winnen door feitelijk slechts $66 te betalen voor een huis ter waarde van $282.000; de tweede plaats wint iets meer dan $13.000, terwijl de derde plaats bestaat uit een mand gevuld met de meest heerlijke gerechten uit Abruzzo en Italiaanse specialiteiten.

De loterij zal plaatsvinden als er minstens 4.000 tickets worden verkocht, maar Abott hoeft zich geen zorgen te maken: verschillende maanden vòòr de officiële sluiting van de kaartverkoop - op 30 september 2019 - heeft hij al 3.000 kaarten verkocht.

De mogelijkheid om een villa te winnen voor slechts 66 dollar zal zeker veel meer kopers aanspreken!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt