Hij vindt een eng schilderij verborgen in de muur van het huis waar hij bijna 50 jaar heeft gewoond

Janine image
door Janine

07 Juni 2023

Hij vindt een eng schilderij verborgen in de muur van het huis waar hij bijna 50 jaar heeft gewoond
Advertisement

Je denkt dat je elke hoek van je huis door en door kent, dat de plek die we beschouwen als de veiligste ter wereld, ons toevluchtsoord, geen geheimen voor ons heeft. Maar soms is het niet zo: iets mysterieus, misschien kostbaar en van grote waarde, of beslist verontrustend, zou in feite verborgen kunnen zijn tussen de vertrouwde muren. Dat laatste is het geval van een man die, na bijna 50 jaar in zijn huis te hebben gewoond, in de muur van zijn gang een vreemde vondst aantrof: een schilderij dat allesbehalve geruststellend was.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De man vertelde het verhaal op het Reddit-platform en liet de community het angstaanjagende portret zien dat hij in de muur van zijn huis had gevonden. De gebruiker, die zichzelf voorstelde met de bijnaam BeginningSir2984, schreef: "Ik vond dit binnen de muur in mijn gang. Ik heb 46 jaar in dit huis gewoond. Op de achterkant, zo vaag geschreven dat ik het niet kan vastleggen met mijn camera, staan de woorden 'An Old Man Called Energy'."

Het angstaanjagende schilderij toont het gezicht van een man met een snor en baard in roodtinten en twee donkere schaduwen in plaats van de ogen. Het schilderij bleef minstens vijf decennia verborgen in de muur voordat de gebruiker het weer aan het licht bracht door wat werkzaamheden aan de muur uit te voeren.

Advertisement
BeginningSir2984/Reddit

BeginningSir2984/Reddit

Hij zegt echter niet bang te zijn voor het schilderij zelf, maar voor het feit dat deze al die jaren in zijn muur verstopt zat. "Het is op hout geschilderd en ik schrik er eigenlijk helemaal niet van. Het is raar. Er is niets boosaardigs aan dit schilderij, zelfs mijn tienerdochter is er niet bang voor."

Gebruikers zijn echter niet dezelfde mening toegedaan en hebben niet dezelfde reactie gehad als hij, waarbij ze hun verbijstering uitten en hem aanspoorden om te verhuizen of in ieder geval de binnenkant van al zijn muren te inspecteren, aangezien hij binnenkort in contact zou kunnen komen met " slechte geesten". Hoewel hun suggesties hilarisch van aard zijn, vonden velen het schilderij ronduit verontrustend.

Wat zou jouw reactie zijn geweest? Wie kan het daar hebben verstopt, en waarom? Wie zou volgens jou de mysterieuze oude man kunnen zijn die wordt afgebeeld?

Advertisement