Deze kat, opgegroeid in een treinstation, trekt toeristen aan dankzij zijn ongelooflijke uiterlijk - Curioctopus.nl
x
Deze kat, opgegroeid in een treinstation,…
Niet alleen het Barrièrerif: zelfs het oudste regenwoud in de wereld is aan het verdwijnen, maar niemand doet er iets aan Een bedrijf produceert heerlijke kipnuggets van de cellen in een veer: binnenkort zullen ze op de markt zijn

Deze kat, opgegroeid in een treinstation, trekt toeristen aan dankzij zijn ongelooflijke uiterlijk

06 Juni 2019 • Door Janine
1.754
Advertisement

Een van de attracties die je moet bezoeken als je in de buurt van de staat Nevada in de VS bent, is een bezoek aan de Nevada Northern Railway, een heel oud treinstation in het gebied van de stad Ely, dat door veel inwoners "de meest eenzame weg in Amerika" wordt genoemd. Door het museum te bezoeken met de overblijfselen van de spoorlijn, kun je de echte mascotte van de plaats leren kennen... een zeer bijzondere kat!

De naam van de lieve kat is Dirt ("vuil" in het Nederlands) en werd geboren en getogen in het East Ely Railroad Depot Museum in 2008, toen de moeder van de kitten hem in de steek had gelaten onder een enorme sneeuwblazer uit 1908.

De leden van de bemanning van het Nevada-station merkten de kleine Dirt meteen op dat zich in angst onder de rails had verstopt, maar na verloop van tijd (en een paar blikjes tonijn) werd de kat meer en meer bevriend met de stationarbeiders.

De oorsprong van de naam is eigenlijk heel simpel, zegt Mencis, stationschef van het gebied: “Dirt is eigenlijk een wit-oranje kat, maar toen hij op de grond begon te rollen en in de treinen stapte, werd zijn witte vacht al snel grijs!"

En hoe brengt Dirt nu zijn dagen door in het machinekantoor van het East Ely Railroad Depot Museum? "Hij loopt trots rond in de machinekamer alsof dit zijn treinen zijn en hij is ook trots op de mannen die er werken. Hij klimt en loopt rond de treinen, alsof hij ze inspecteert, controleert of er geen vet is of dat de lagers goed gesmeerd zijn! "

Advertisement

Gezien het succes dat Dirt in de loop van de tijd heeft gekregen met toeristen die in het museum gingen rondkijken, startte de Nevada Northern Railway begin 2019 een challenge met de beste fotografische portretten gewijd aan de "kat van de spoorwegen". Onnodig om toe te voegen dat sociale media en museumbezoeken in het kleine stadje Nevada in de loop van de tijd enorm gegroeid zijn, en alles is te danken aan deze stille viervoeter die, uitgaande van de kleur van zijn vacht, precies daar geboren moest zijn, tussen het roet van de treinen!

Advertisement
Tags: DierenKattenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt