De Everest is schoner geworden: 3 ton afval is verwijderd en dit is nog maar het begin

Janine image
door Janine

16 Mei 2019

De Everest is schoner geworden: 3 ton afval is verwijderd en dit is nog maar het begin
Advertisement

Met zijn 8848 meter hoogte is de Mount Everest de hoogste en machtigste top op de planeet Aarde. Een onoverkomelijke limiet voor veel dappere bergbeklimmers, is de beroemdste piek in de wereld in de laatste jaren echter het toneel van een nogal onattent bergtoerisme; in feite laten veel moedige avonturiers afval, gebruikte plastic flessen, zuurstoftanks en zelfs alpinisme uitrusting achter.

Van een van de meest ongerepte plekken op aarde tot vuilstortplaats, ondergaat de Mount Everest nu een reinigingsproces dat al zijn eerste vruchten afwerpt.

via BBC

Advertisement

De kant van de berg behorend tot de staat Nepal en beheerd door het Sagarmatha National Park lanceerde in april 2019 een campagne om de ongeveer 100 ton verontreinigend afval op de Everest op te ruimen die van boven tot beneden aanwezig is, met bemoedigende resultaten vanaf de eerste week van inauguratie van het initiatief.

Advertisement

In het leven geroepen door het kantoor van het Sagarmatha National Park (de naam van de berg in Nepal), verwijderde de "Sagarmatha Cleaning Campaign" in de eerste 7 dagen ongeveer 3 ton afval van de toppen van de Everest, waarvan 2000 kilo werden omgezet in biologisch afbreekbaar afval dat naar Kathmandu werd getransporteerd om onmiddellijk te worden gerecycled.

Facebook

Facebook

Volgens schattingen van het Ministerie van Toerisme van Nepal, wordt over ongeveer een maand verwacht om bijna 8 ton verontreinigend afval af te voeren van de toppen van de hoogste piek op planeet Aarde. Een buitengewoon initiatief waarvan we hopen dat het de toppen van de Everest de pracht en schoonheid kan geven die in het verleden al werd getoond, ver weg van de zorgeloosheid van het onbeschaafde toerisme van de mens.

Facebook

Facebook

Facebook

Facebook

Advertisement
Facebook

Facebook

Advertisement