De Everest is schoner geworden: 3 ton afval is verwijderd en dit is nog maar het begin - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De Everest is schoner geworden: 3 ton…
Enkele van de meest hilarische memes die het harde leven van een moeder beschrijven Dit Nigeriaanse meisje verzamelt autobanden van de weg en maakt er mooie meubels van

De Everest is schoner geworden: 3 ton afval is verwijderd en dit is nog maar het begin

Door Janine
815
Advertisement

Met zijn 8848 meter hoogte is de Mount Everest de hoogste en machtigste top op de planeet Aarde. Een onoverkomelijke limiet voor veel dappere bergbeklimmers, is de beroemdste piek in de wereld in de laatste jaren echter het toneel van een nogal onattent bergtoerisme; in feite laten veel moedige avonturiers afval, gebruikte plastic flessen, zuurstoftanks en zelfs alpinisme uitrusting achter.

Van een van de meest ongerepte plekken op aarde tot vuilstortplaats, ondergaat de Mount Everest nu een reinigingsproces dat al zijn eerste vruchten afwerpt.

via: BBC

De kant van de berg behorend tot de staat Nepal en beheerd door het Sagarmatha National Park lanceerde in april 2019 een campagne om de ongeveer 100 ton verontreinigend afval op de Everest op te ruimen die van boven tot beneden aanwezig is, met bemoedigende resultaten vanaf de eerste week van inauguratie van het initiatief.

In het leven geroepen door het kantoor van het Sagarmatha National Park (de naam van de berg in Nepal), verwijderde de "Sagarmatha Cleaning Campaign" in de eerste 7 dagen ongeveer 3 ton afval van de toppen van de Everest, waarvan 2000 kilo werden omgezet in biologisch afbreekbaar afval dat naar Kathmandu werd getransporteerd om onmiddellijk te worden gerecycled.

Advertisement
foto: Facebook

Volgens schattingen van het Ministerie van Toerisme van Nepal, wordt over ongeveer een maand verwacht om bijna 8 ton verontreinigend afval af te voeren van de toppen van de hoogste piek op planeet Aarde. Een buitengewoon initiatief waarvan we hopen dat het de toppen van de Everest de pracht en schoonheid kan geven die in het verleden al werd getoond, ver weg van de zorgeloosheid van het onbeschaafde toerisme van de mens.

foto: Facebook
foto: Facebook
Advertisement
foto: Facebook
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt