12 walnotenbomen van een boomkweker werden 's nachts gekapt: "Het is een ramp, ze waren mijn trots"

Janine image
door Janine

29 April 2021

12 walnotenbomen van een boomkweker werden 's nachts gekapt: "Het is een ramp, ze waren mijn trots"
Advertisement

Wanneer we getuige zijn van bepaalde episodes tegen de natuur, kunnen we niet anders dan denken dat sommige mensen nooit zullen leren de enige omgeving te respecteren die ons herbergt. De criminele en roekeloze actie waarover we je gaan vertellen, bewijst het.

Alsof er een echte orkaan was gepasseerd, verwoestte iemand 's nachts de walnotenboomplantage van een Franse boomkweker. Een vreselijke daad, waar de man wanhopig van werd. Jaren van hard werken zijn in feite verloren gegaan, samen met de kostbare bomen.

via France 3

Advertisement
Loïc Schaeffer / FTV - France 3

Loïc Schaeffer / FTV - France 3

We bevinden ons in het Franse deel van de Boven-Rijn. Hier is waar André Strich, een 70-jarige boomkweker, jarenlang zorgde en beschermde wat hem het dierbaarst is: bomen. Op zijn landgoed van 37 hectare wijdde hij al zijn inspanningen aan het planten en kweken van duizenden en duizenden planten, die vaak schade hebben geleden door droogte, natuurverschijnselen en ziekten. Maar nog nooit waren de bomen van André het slachtoffer geweest van een wrede menselijke daad zoals die de man heeft aangegeven.

Zijn walnotenbomen, enorme planten die wel 20 meter hoog kunnen worden, waren met zorg en geduld geplant en verzorgd, totdat ze na 19 jaar hun vruchten gaven. Ze waren een echte aanwinst voor deze Franse boomkweker, dus het is niet moeilijk voor te stellen wat hij voelde toen hij ze allemaal doormidden gezaagd zag met een kettingzaag.

Advertisement
Loïc Schaeffer / FTV - France 3

Loïc Schaeffer / FTV - France 3

’s Nachts brak iemand het terrein van Strich binnen om een ​​wreed en ronduit beschamend plan uit te voeren. Door ze een meter boven de grond af te zagen, zijn de walnotenbomen voor altijd vernietigd, en het doet echt pijn om ze in die staat te zien. De man snapt de reden voor dit gebaar niet. "Ik heb geen vijanden, geen rivalen, in deze sector zijn we allemaal verenigd, het is onbegrijpelijk", zei hij, overweldigd door ontmoediging door wat er was gebeurd.

"Deze bomen waren mijn trots, ze moesten een erfenis zijn voor toekomstige generaties", vervolgde André, "het is een ramp". We kunnen het alleen maar met hem eens zijn, gezien wat er is gebeurd. In de hoop dat degenen die verantwoordelijk zijn voor dit gebaar zullen betalen voor wat ze hebben aangericht, hopen we dat het kostbare werk van Strich, vastberadener dan voorheen, boom na boom wordt voortgezet, tegen iedereen die denkt dat hij over de natuur kan beschikken zoals hij wil.

Advertisement