Verpleegster besluit een nier te doneren aan haar patiënt: nu zijn ze verliefd

Janine image
door Janine

15 Juni 2023

Verpleegster besluit een nier te doneren aan haar patiënt: nu zijn ze verliefd
Advertisement

Onder de meest nobele beroepen waarin je je wijdt aan de zorg voor anderen, is er zeker dat van verpleegster. Hard werken, in nauw contact met menselijk leed, wat echter ook veel voldoening geeft. Soms doen zich zulke bijzondere en onvoorspelbare situaties voor dat ze leven geven aan verhalen zoals die we nu gaan vertellen: een vrouw die in een ziekenhuis werkte, werd verliefd op een van haar patiënten en nam een ​​werkelijk verrassende beslissing, namelijk om hem een ​​nier te geven.

via Business Insider

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Emily McIntire had er altijd van gedroomd om in de gezondheidszorg te werken, zozeer zelfs dat ze verpleegster werd en daadwerkelijk voor anderen ging zorgen. In haar beroep, waarin ze dialysepatiënten behandelde, maakte ze een gebeurtenis mee die haar diep raakte: het verlies van een patiënt van slechts 60 jaar oud, die een transplantatie nodig had die nooit werd uitgevoerd.

Na het dramatische verhaal begon Emily Jeff te volgen, een andere patiënt met nierfalen. Dag na dag ontstond er echter een bijzondere band tussen de twee, wat al snel resulteerde in een hechte vriendschap. De man had ook dringend een nieuw orgaan nodig, wat zijn verpleegster tot een onverwachte beslissing bracht.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

"Ik wist dat dit mijn kans was om mijn nier aan Jeff te doneren. Mijn eerste stap was om met mijn supervisor te praten om er zeker van te zijn dat er geen belangenverstrengeling was, aangezien dit mijn patiënt was," zei ze. "Een nier doneren is een grote concessie, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb."

Ondanks de intentie om zijn leven te redden, was de transplantatie vanwege een onverenigbaarheid niet succesvol, dus was Emily's nier bestemd voor een andere persoon. Gelukkig vond Jeff echter toch een donor, die erin slaagde zijn gezondheid terug te krijgen en zijn leven weer in handen te nemen. Toen hij hoorde wat Emily voor hem had gedaan, kon hij het niet geloven: hun vriendschap was werkelijk heel bijzonder en voorbestemd om iets meer te worden.

“Donar un riñón es una gran petición y una gran concesión. Pero cuando voy de excursión con mi futuro esposo, estoy muy contenta de haber aprovechado la oportunidad”, contó Emily McIntire.

Pubblicato da Upsocl su Lunedì 1 maggio 2023

"Ongeveer 15 maanden na de transplantatie zijn we verloofd en gaan we trouwen. Mensen vertellen ons dat ons verhaal wel als in een film lijkt,” zei de vrouw, "anderen vertellen me dat ik een held ben of dat ze nooit hadden kunnen doen wat ik deed. Maar in werkelijkheid kunnen ze dat wel en jij ook: je hebt maar één nier nodig om te leven."

Voor Emily is het fundamenteel dat orgaandonatie van levende mensen wordt genormaliseerd. "Als ik met mijn toekomstige echtgenoot ga wandelen, ben ik zo blij dat ik die kans heb gemaakt." Wat vind je van haar ongelooflijke daad van onbaatzuchtigheid?

Advertisement