Deze Russische fotografe weet het zeldzame en prachtige fenomeen van iriserende wolken vast te leggen

Janine image
door Janine

02 Januari 2020

Deze Russische fotografe weet het zeldzame en prachtige fenomeen van iriserende wolken vast te leggen
Advertisement

Wanneer we bepaalde spektakels bewonderen, is het niet moeilijk om ons te overtuigen dat de natuur ons altijd weet te verbazen in de meest ondenkbare vormen en manieren. De wereld om ons heen is echt een plek waar verrassingen nooit ontbreken. Wat we kunnen bewonderen, kan soms zelfs verder gaan dan de wildste verbeelding.

Degenen die besluiten om de mooiste verschijnselen die Moeder Natuur ons ter beschikking stelt onsterfelijk te maken, zijn zich hier goed van bewust, zoals de Russische fotografe Svetlana Kazina, die heeft besloten haar professionele activiteit te wijden aan het vastleggen van de meest fascinerende natuurlijke wonderen. Haar beelden met zeldzame en prachtige iriserende wolken laten precies zien waar we het over hebben.

via Svetlana Kazina/Instagram

Advertisement

Svetlana Kazina

Ze worden ook wel "regenboogwolken" genoemd, en het voorrecht om ze met eigen ogen te zien komt niet vaak voor. Meestal kunnen ze alleen op sommige plaatsen op de planeet worden waargenomen, meestal waar het bergachtig is en vooral in de herfst of winter. Aan de oorsprong van dit prachtige optische fenomeen staat duidelijk het licht dat, dat door de wolken schijnt en de waterdruppels die erin zitten, zich verspreidt en spektakels tot leven brengt met adembenemende kleuren.

Een beetje wat er gebeurt wanneer de regenboog wordt gevormd, alleen zijn in dit geval de wolken de hoofdrolspelers in het spel van licht. Svetlana Kazina is erin geslaagd het fenomeen te vangen in de republiek in het zuidwesten van Rusland, waar ze woont, oftewel in het bergachtige gebied van Altai. Ze deelde de fantastische foto's op haar sociale accounts, waar ze veel comments van waardering ontving van veel gebruikers die de vastgelegde fenomenen niet kenden.

Het valt niet te ontkennen: de schoonheid van de omgeving waarin we verblijven heeft ons wederom de adem ontnomen. Het is ook dankzij het werk van fotografen zoals Kazina dat we meer kunnen leren over specifieke en zeldzame aspecten van onze wondere wereld.

Advertisement