Honden en vuurwerk: Ford patenteert een "anti-lawaai" hok die de technologie van zijn auto's gebruikt - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Honden en vuurwerk: Ford patenteert…
Een man heeft het nummerbord van zijn ex-vrouw gekloond en reed dagenlang hard langs de flitspalen van de stad UPS-koeriers publiceren foto's van de honden die ze tijdens bezorgingen tegenkomen op deze Facebook-pagina

Honden en vuurwerk: Ford patenteert een "anti-lawaai" hok die de technologie van zijn auto's gebruikt

Door Janine
1.639
Advertisement

Elk jaar, met de komst van oudejaarsavond, is het oorverdovende geluid van klein of groot vuurwerk de belangrijkste vijand van veel dieren, zowel huisdieren als wilde dieren. Het harde geluid van vuurwerk kan fataal zijn voor deze dieren, vooral voor honden, die tot de grootste slachtoffers behoren. Om te proberen een zeer innovatieve en technologische oplossing te creëren, bedacht Ford een werkelijk ongewoon hok.

via: The Verge
foto: Ford Europe

Zelfs al is het op dit moment slechts een prototype, Ford's "Quiet Kennel" is anti-lawaai en het zou een uitstekend kerstcadeau kunnen zijn voor onze honden voor de komende kerst. Bedekt met panelen van kurk, zeer isolerend materiaal, heeft dit hok een intern ventilatiesysteem, het rust op een verhoogd oppervlak dat geluid vermindert en is vooral uitgerust met een externe microfoon die geluiden detecteert die voor de hond erg irritant kunnen zijn.

Juist bij de aanwezigheid van een ongewenst extern lawaai, zet het systeem de emissie in van enkele geluidsgolven die alle andere opheffen, of althans aanzienlijk verminderen.

foto: Ford Europe

Al is het op dit moment slechts een prototype, de Ford anti-lawaai kennel ontstond in relatie tot een veel breder plan van de beroemde autofabrikant in het willen combineren van de technologie van de auto's met de gevoeligheden in de verbetering van het dagelijks leven. Het is misschien niet de definitieve oplossing voor alle verontrustende geluiden die onze honden heel vaak hebben, maar het moet gezegd worden dat het prototype van Ford in de toekomst een waardevol hulpmiddel zou kunnen worden om onze vierbenige engelen te beschermen tegen de komende gevaren van te harde geluiden van buiten.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt