Honden en vuurwerk: Ford patenteert een "anti-lawaai" hok die de technologie van zijn auto's gebruikt

Janine image
door Janine

02 Januari 2020

Honden en vuurwerk: Ford patenteert een "anti-lawaai" hok die de technologie van zijn auto's gebruikt
Advertisement

Elk jaar, met de komst van oudejaarsavond, is het oorverdovende geluid van klein of groot vuurwerk de belangrijkste vijand van veel dieren, zowel huisdieren als wilde dieren. Het harde geluid van vuurwerk kan fataal zijn voor deze dieren, vooral voor honden, die tot de grootste slachtoffers behoren. Om te proberen een zeer innovatieve en technologische oplossing te creëren, bedacht Ford een werkelijk ongewoon hok.

via The Verge

Advertisement
Ford Europe

Ford Europe

Zelfs al is het op dit moment slechts een prototype, Ford's "Quiet Kennel" is anti-lawaai en het zou een uitstekend kerstcadeau kunnen zijn voor onze honden voor de komende kerst. Bedekt met panelen van kurk, zeer isolerend materiaal, heeft dit hok een intern ventilatiesysteem, het rust op een verhoogd oppervlak dat geluid vermindert en is vooral uitgerust met een externe microfoon die geluiden detecteert die voor de hond erg irritant kunnen zijn.

Juist bij de aanwezigheid van een ongewenst extern lawaai, zet het systeem de emissie in van enkele geluidsgolven die alle andere opheffen, of althans aanzienlijk verminderen.

Advertisement
Ford Europe

Ford Europe

Al is het op dit moment slechts een prototype, de Ford anti-lawaai kennel ontstond in relatie tot een veel breder plan van de beroemde autofabrikant in het willen combineren van de technologie van de auto's met de gevoeligheden in de verbetering van het dagelijks leven. Het is misschien niet de definitieve oplossing voor alle verontrustende geluiden die onze honden heel vaak hebben, maar het moet gezegd worden dat het prototype van Ford in de toekomst een waardevol hulpmiddel zou kunnen worden om onze vierbenige engelen te beschermen tegen de komende gevaren van te harde geluiden van buiten.

Advertisement