“Schoenen buiten laten staan is nooit een goed idee”: deze video laat dat duidelijk zien

Janine image
door Janine

17 April 2024

Je schoenen buiten laten staan "is nooit een goed idee"
Advertisement

Je schoenen buiten laten staan om ze “te luchten”? Dat is misschien een slecht idee. Waarom? De onverwachte beelden die we nu gaan zien, leggen het uit.

Advertisement

Je schoenen buiten laten staan? Beter van niet

Schoen van gebruiker buiten achtergelaten

wrangler_bruce/Instagram

Veel mensen hebben de gewoonte om, zodra ze thuiskomen, hun schoenen uit te trekken voordat ze het huis binnengaan en ze naast de deurmat voor de deur achter te laten. Er zijn er ook die om hygiënische redenen ervoor kiezen om thuis pantoffels te gebruiken, omdat de schoenen over straten hebben gelopen en veel vuil hebben verzameld. Door ze na lange wandelingen in de buitenlucht te laten staan, kunnen ze bovendien luchten en verdwijnen de onaangename geurtjes. Het lijkt daarom een heel goed idee om ze buiten te laten staan, voor de deur, op het balkon of in de tuin.

Er kunnen echter onverwachte “contra-indicaties” zijn, zoals een Instagram-gebruiker liet zien in een filmpje dat de aandacht en ontsteltenis van veel gebruikers trok. Wat kan er gebeuren als je je schoenen buitenshuis laat staan? Het risico is niet alleen dat ze beschadigen of dat je ze kwijtraakt: het kan nog veel erger!

Advertisement

In een van de schoenen zit een slang verstopt

De verborgen slang in de schoen

wrangler_bruce/Instagram

wrangler_bruce, die in Ierland woont en zichzelf een "slangenredder" noemt op zijn Instagram-profiel, deelde de clip met de uitleg: "Schoenen buiten laten staan is nooit een goed idee. Vooral niet in gebieden met giftige slangen."

Waarom niet? Dat laat zich raden: in de video zie je twee sportschoenen op de grond staan, vlak voor de voordeur. Bruce inspecteert ze voordat hij ze aantrekt met een haakje, waarmee hij ze vervolgens optilt aan de veters: de eerste lijkt “intact”, terwijl de tweede een verrassing onthult. Op het moment dat hij in de lucht wordt gehesen en verticaal wordt neergezet, glijdt er een kleine slang van de voorkant naar de achterkant van de zool.

De slang is niet van plan de schoen te verlaten

wrangler_bruce/Instagram

Hij lijkt echter niet van plan om eruit te komen: nadat hij ongestoord naar binnen is geslopen, geprofiteerd heeft van de situatie en ontdekt is, opent hij zijn bek dreigend in de richting van de camera en hult zich vervolgens weer in de schoen. Bruce's pogingen om de schoen te schudden zijn vergeefs: de slang, hoewel klein van formaat, blijkt eigenwijs. Hij verlaat zijn plek niet en verdedigt die met een blik die niet veel goeds belooft!

Maar wat vinden de gebruikers ervan? Er zijn mensen die het minimaliseren: "Heeft hij echt een andere volwassen man gebeld om een slang uit zijn schoen te komen halen...?" en "Het is een jonge zwarte slang, geen ratelslang."

Schoenen buiten laten staan, je zou een indringer kunnen vinden: de mening van gebruikers

Anderen stellen echter een niet te onderschatten vraag: "Waar zijn zijn mama en papa? Het is een kleintje. Kijk maar uit." Inderdaad, er kunnen twee andere slangen in de buurt zijn die niet zo klein zijn! En dan zijn er nog degenen die “gewend” zijn aan dergelijke gebeurtenissen: "Ik ben geboren in Australië en ik begrijp nog steeds niet waarom iemand zijn schoenen buiten zou laten staan" en degenen die een meer praktische oplossing voorstellen: "Stop je sportschoen gewoon in de emmer en klaar is kees!".

Eén gebruiker is verbaasd over de onverwachte implicatie van de video: "Ik heb onlangs een soortgelijk paar schoenen buiten laten staan en ze leken vrij snel beschadigd te zijn. Het weer... weinig zon, weinig regen... ik dacht dat je dat zou zeggen... in plaats daarvan zit er een ratelslang in! Er wordt gezegd dat de kleintjes het vrijkomen van het gif niet onder controle kunnen houden en daarom gevaarlijker zijn..."

Advertisement