Ze vinden een onverschrokken geit op de rand van een viaduct: iedereen vraagt ​​zich af: "Hoe is hij daar terechtgekomen?"

Janine image
door Janine

17 April 2024

Ze vinden een onverschrokken geit op de rand van een viaduct: iedereen vraagt ​​zich af: "Hoe is hij daar terechtgekomen?"
Advertisement

Een berggeit zat vast aan de zijkant van een brug in Kansas City, in Missouri, en vrijwilligers slaagden erin hem in veiligheid te brengen. Maar hoe is hij daar terechtgekomen?

Advertisement

Jeffrey, de geit die vastzat op de brug in Missouri

Voor een geit genaamd Jeffrey was de tussenkomst nodig van de dierenbescherming van het KC Pet Project, die er in samenwerking met de brandweer van Kansas City Missouri in slaagde hem in veiligheid te brengen. Het dier zat feitelijk vast op de rand van een brug, zonder ontsnappingsroute. De berggeit was blijkbaar langs de rand van de brug in het gebied Swope Park gelopen tot hij een doodlopende weg bereikte. De doorgang werd geblokkeerd door een ijzeren staaf en hij kon zich niet omdraaien om terug te gaan zonder het risico te lopen om te vallen.

Dankzij de hulp van een touw slaagden vrijwilligers en brandweerlieden erin Jeffrey van de brug te dragen en hem vervolgens naar het asiel te brengen waar hij werd onderworpen aan veterinaire controles en een nacht werd opgevangen. Gelukkig gaat het goed met het dier en heeft hij geen ernstige gevolgen ondervonden na zijn beproeving. Na het incident hield het KC Pet Project het web op de hoogte met een post op Facebook: “Geweldig nieuws voor iedereen! Jeffrey, de onverschrokken geit die onze harten veroverde met zijn gedurfde escapade op de brug, is officieel begonnen aan het volgende hoofdstuk van zijn avontuur! Maar wacht, er is iets onverwachts in het verhaal."

Advertisement

Het verhaal van de geit op de brug: hij heeft een familie

Jeffrey de geit is veilig na zijn redding

KC Pet Project - Kansas City Missouri Fire Department (KCFD)/Facebook

Het blijkt dat Jeffrey's echte naam Chug is “en hij heeft een heel verhaal te vertellen! Zijn oorspronkelijke familie, die hem liefdevol opvoedde op de boerderij anderhalf uur buiten Kansas City, heeft sinds hij vermist werd overal naar hem gezocht. Stel je de pure vreugde voor toen ze hun lang verloren vriend op die brug zagen zitten!” Nadat ze contact hebben opgenomen met de vrijwilligers, wachten de eigenaren van Chug met onbeschrijfelijk enthousiasme op zijn terugkeer naar huis. “We zijn blij om aan te kondigen dat Chug nu op weg is naar zijn rechtmatige huis, eindelijk herenigd met zijn familie!”

Alles is goed afgelopen, maar één vraag blijft: hoe is hij op de rand van de brug terechtgekomen? Geiten hebben een sterk natuurlijk instinct en een “hyperactieve” persoonlijkheid, wat deel uitmaakt van hun karakteristieke aard. Naast het geven van “kopstoten”, waarmee ze hun sociale rol binnen de kudde vestigen of hun kracht trainen, hebben ze een zeer sterke neiging tot springen en klimmen.

Het instinct van geiten om bergen te beklimmen

Freepik

Voor geiten heeft springen meerdere doelen. In hun natuurlijke bergachtige omgeving kunnen ze behendig tussen rotsen springen en steil, bergopwaarts terrein beklimmen om aan roofdieren te ontsnappen of om voedselbronnen te zoeken waarmee ze zich kunnen voeden.

Hun sprongen kunnen erg hoog zijn, dus het is niet verwonderlijk dat Chug in staat was om zo'n hoogte met gemak te bereiken. De behendigheid in het klimmen en de hyperactieve aard van deze dieren, die kan worden geaccentueerd door individueel temperament, stelt ze in staat om op de meest ondenkbare plaatsen te komen, soms gewoon gedreven door het verlangen om nieuwe omgevingen te verkennen op zoek naar verschillende prikkels.

Geiten zijn buitengewoon nieuwsgierige dieren die zich snel kunnen vervelen en bovendien een grote behoefte hebben aan beweging: de protagonist van deze tegenslag wilde waarschijnlijk gewoon wat plezier maken voordat hij naar huis ging, maar hij had zeker niet verwacht een onoverkomelijk obstakel voor zich te vinden.

Gelukkig bleek de menselijke tussenkomst effectief en voorzienig: Chug slaagde er na zijn eenzame excursie op zoek naar nieuwe avonturen in om veilig en wel naar huis terug te keren.

Advertisement