Een fotograaf ligt onder een boom in een opvangcentrum voor katten en een cheetah gaat naast hem liggen

Janine image
door Janine

01 Januari 2020

Een fotograaf ligt onder een boom in een opvangcentrum voor katten en een cheetah gaat naast hem liggen
Advertisement

We zijn allemaal gefascineerd door foto's van wilde dieren en elke keer als we de kans hebben om hun koninkrijk van dichtbij te zien, is het altijd een geweldige ontdekking. Vrij zijn om door de ongelooflijke landschappen te dwalen maakt deze spectaculaire dieren nog opwindender; ze zijn spontaan, trots, fascinerend en ongelooflijk. Het is daarom geen toeval dat dieren in het wild vaak het symbool zijn van intelligentie, behendigheid, kracht, schoonheid en gratie. Wat kan een professionele natuurfotograaf nog meer vragen?

via Animal Channel

Advertisement
Dolph C. Volker/YouTube

Dolph C. Volker/YouTube

Dolph Volker, de protagonist van dit waargebeurde verhaal, werkt als vrijwilliger bij de Cheetah Experience in Zuid-Afrika. De non-profit organisatie is de thuisbasis van bedreigde diersoorten, waaronder cheeta's, luipaarden, mannelijke niet-reproductieve leeuwen, Afrikaanse wilde katten, wolven, stokstaartjes en Siberische tijgers. Nadat zijn geliefde hond in zijn armen stierf, werd deze natuurlijke en zoöloog fotograaf overweldigd door gevoelens van diepe pijn die zijn leven volledig veranderde en dus besloot hij zijn best te doen om te vechten voor dierenrechten en het bewustzijn van de wereld van bedreigde diersoorten te vergroten, vooral cheeta's.

Deze katten kunnen erg verlegen zijn, dus heeft Volker maanden gewerkt om hun vertrouwen te winnen. Maar zijn harde werk heeft uiteindelijk op de meest onverwachte manier zijn vruchten afgeworpen. Moe na een lange dag in de zon, besloot Dolph een dutje te doen onder een boom; op dat moment zag een cheeta met de naam Eden hem, benaderde hem, rook aan hem en besloot naast hem te gaan liggen. Toen Dolph zijn ogen opende, was hij sprakeloos!

Advertisement
Dolph C. Volker/YouTube

Dolph C. Volker/YouTube

Toch was dit slechts het begin van een grote vriendschap tussen de fotograaf en de cheetah; Eden zag Dolph als behorend tot haar soort, zozeer zelfs dat ze Dolph tegen zich aan houdt, hem plaagt, spint en met hem knuffelt.

Nu brengt Dolph het grootste deel van zijn tijd door in het gezelschap van cheeta's en neemt spectaculaire foto's van hen, en staat bekend als "de cheeta fluisteraar”. Wie zei dat vriendschap tussen de mens en de wilde kat niet kan bestaan?

Advertisement