In de VS zijn er hele kleine houten huisjes die uit een gotisch sprookje lijken te komen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
In de VS zijn er hele kleine houten…
Een schildpad die gered werd op zee, had wekenlang plastic in de uitwerpselen Samsung heeft een

In de VS zijn er hele kleine houten huisjes die uit een gotisch sprookje lijken te komen

Door Janine
3.005
Advertisement

Heb je altijd al in een sprookjesachtig huis willen wonen? Sprookjes worden niet altijd geassocieerd met oude landhuizen of betoverende kastelen met enorme afmetingen; soms is het geluk om te leven waar je altijd al van hebt gedroomd, door als kind in sprookjesboeken te lezen, ook in een veel kleinere ruimte te vinden. Dan Pauly weet er alles van, die met zijn huisvestingsoplossingen de klant in een echte film van Tim Burton lijkt te brengen!

via: Rustic Way

Deze houtbewerker creëert huizen die echt ongebruikelijk zijn voor het oog: of het nu gaat om sauna's, eenvoudige hutten of huizen, Dan Pauly maakt constructies waar de creativiteit van constructiehout wordt vermengd met de wildste fantasie. Dan is de zoon van een lange generatie houtbewerkers: zijn grootvader was aan het einde van de 19e eeuw van Zwitserland naar de Verenigde Staten geëmigreerd en van daaruit begon hij een carrière als bouwer van landbouwschuren.

Sindsdien heeft de familie Pauly zich op dit gebied altijd onderscheiden door een echt handelsmerk te worden.

Op zijn officiële website The Rustic Way legt Dan zijn creatieve proces uit: "Als ik een oude stal of schuur zie, realiseer ik me dat het van hetzelfde hout zou kunnen zijn gemaakt dat mijn overgrootvader meer dan 100 jaar geleden gebruikte. Ik geloof dat respect voor de ambachtslieden uit het verleden, en voor het hout dat ze gebruikten, het verschil maakt voor elk nieuw stuk dat ik maak. Tot je een oude schuur hebt afgebroken, kun je je de inspanning niet voorstellen die werd gebruikt om het op te bouwen. Iedereen vertegenwoordigt op zijn eigen manier, een klein kunstwerk."

Advertisement

Veel van de houten constructies van Dan Pauly kunnen worden bezocht en bekeken, verspreid over de staat Minnesota in de Verenigde Staten, waar Dan nu met zijn gezin woont. Een perfecte mix tussen duurzame woningen en fantasierijke flair, zoals blijkt uit de prachtige foto's van de buitenkant en het interieur van deze bijna sprookjesachtige huizen:

Advertisement
Advertisement

Een werkelijk magische sfeer!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt