"Het oog van de storm": een vrouw legt het moment vast waarop de maan na een storm weer door de wolken verschijnt

Janine image
door Janine

27 Februari 2020

"Het oog van de storm": een vrouw legt het moment vast waarop de maan na een storm weer door de wolken verschijnt
Advertisement

In het weekend tussen 8 en 9 februari 2020 trof de afschrikwekkende en gewelddadige storm Ciara het grondgebied van het Verenigd Koninkrijk en verplaatste zich vervolgens de dagen daarop naar het vasteland van Europa; ondanks de enorme menselijke en materiële schade, was Ciara ook in staat om natuurlijke fenomenen van plotselinge en buitengewone schoonheid te laten zien. Een bakker in Bolton in het VK heeft namelijk bij toeval het effect van een zeer heldere maan vastgelegd die tijdelijk de hemel vanuit de wolken opende, als een oog dat van bovenaf naar beneden keek.

via The Gal Times

Advertisement
Sarah Hodges/Facebook

Sarah Hodges/Facebook

Op de avond van 11 februari 2020 was Sarah Hodges thuis, toen ze een bijzonder heldere maan opmerkte die afstak tegen de wolken; enthousiast om het prachtige natuurlijke beeld met haar contacten te delen, nam ze enkele foto's van de maan en plaatste deze op haar Facebook-profiel.

Sarah kon echter niet hebben geweten dat die ogenschijnlijk onschuldige foto's die met haar Samsung S9 waren genomen, zo'n buitengewoon succes hadden kunnen hebben en in zeer korte tijd tot meer dan 35.000 keer gedeeld werd!

Advertisement
Sarah Hodges/Facebook

Sarah Hodges/Facebook

In een persbericht zei Sarah Hodges: "Ik nam de foto's op dinsdag 11 februari 2020, tussen 21.29 en 21.34 uur, rechtstreeks vanuit mijn slaapkamerraam. Ik ben geobsedeerd door de maan, de zonsondergang, de zonsopgang en de zee. Ik heb gewoon mijn Samsung S9 gebruikt. Ik weet dat ik geluk had, mensen geven veel geld uit aan professionele camera's om de perfecte foto te maken. Ik voel me overweldigd en trots, omdat het een foto is die je eens in je leven maakt."

En het succes van Sarah's amateurfoto's wordt eenvoudig verklaard door de afbeeldingen: kijk maar naar het enorme oog van Moeder Natuur die neerkijkt op haar creatie na de verwoestingen van de storm Ciara.

Sarah Hodges/Facebook

Sarah Hodges/Facebook

Het is gemakkelijk te begrijpen waarom deze foto’s zo snel werden gedeeld, met verbazing en enthousiasme door honderdduizenden internetgebruikers, die misschien een beetje jaloers waren op het geluk van bakker Sarah Hodges, die met haar smartphone een fotografisch portret van de magie van de Natuur maakte, die vele liefhebbers en professionals een leven lang proberen te maken!

Advertisement