Een stylist presenteerde opblaasbare latex broeken met vervormde en gekleurde vormen op de catwalk

Janine image
door Janine

05 Maart 2020

Een stylist presenteerde opblaasbare latex broeken met vervormde en gekleurde vormen op de catwalk
Advertisement

Dat kledingmode soms excentriek is en verre van een accessoire om te dragen in het dagelijks leven, weten we al tientallen jaren, omdat het bekend is dat veel van de hedendaagse ontwerpers hun creaties exclusief voor de catwalks maken zodat erover gepraat wordt. Hetzelfde kan gezegd worden voor het extravagante idee van deze in Londen gevestigde herenmodeontwerper genaamd Harikrishnan die met zijn collectie in februari 2020 debuteerde aan het London College of Fashion.

via Dezeen

Op de catwalks debuteerde Harikrishnan een super wijde en kleurrijke opblaasbare herenbroek; elk item van de collectie bestaat op zijn beurt uit ongeveer 30 latex panelen van drie verschillende kleuren: witte, rode of groene strepen. In een commentaar op zijn beslist extravagante collectie herenkleding zei de ontwerper: "Ik kreeg het idee toen ik met mijn hond speelde en ik begon na te denken over hoe overdreven objecten eruit zouden moeten zien vanuit zo'n lage invalshoek. De gedachte me als een gigantische figuur te zien of helemaal mijn hoofd niet te zien was intrigerend, dus besloot ik me de mensen om me heen opnieuw voor te stellen door het spel van vervorming."

Advertisement

Het dragen van deze super wijde en “opgeblazen" broek zet ons bijna voor een magische spiegel die onze vormen op een verbijsterde manier vervormt. De ontwerper legde vervolgens het proces van het maken van de gekleurde latex panelen uit: "Mijn methode werd overgenomen door morphing, een techniek die wordt gebruikt door mensen zoals de Franse fotograaf Jean-Paul Goude, waarbij je de afbeeldingen vervormt door fragmenten van hetzelfde onderwerp samen te stellen vanuit verschillende perspectieven genomen. De uiteindelijke 3D-vorm van de broek werd weergegeven in een mini model van klei en in fragmenten gesneden. Deze werden vervolgens gesorteerd en in latex gesneden en vervolgens in verschillende hoeken aan elkaar gelijmd."

Afgezien van persoonlijke smaken en voorkeuren op het gebied van herenkleding, moet worden gezegd dat het ietwat provocerende en een beetje extravagante experiment van Harikrishnan in elk geval meer dan succesvol is in zijn eindresultaat!

Wordt het de toekomstige mode op het gebied van herenkleding? Wie weet!

Advertisement