Milaan: doordat mensen opgesloten zitten in huis, nemen konijnen de stadsparken in hun bezit - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Milaan: doordat mensen opgesloten zitten…
Coronavirus, in het Ikea-magazijn worden 50.000 ongebruikte beschermende maskers gevonden: ze zijn allemaal gedoneerd aan het ziekenhuis De wereldwijde pandemie van Covid-19 zou ongeveer 25 miljoen werklozen kunnen veroorzaken

Milaan: doordat mensen opgesloten zitten in huis, nemen konijnen de stadsparken in hun bezit

Door Janine
3.344
Advertisement

Zoals we hebben kunnen vaststellen, lijkt de natuur, zodra de mens plaats maakt, niet lang te hebben gewacht met het terugnemen van zijn ruimtes. Dolfijnen in de haven van Cagliari, vissen in het heldere water van Venetië, eenden in de historische fonteinen van Rome: de lente en de natuurlijke cycli gaan door, en levende wezens lijken die vrijheid terug te pakken die ze door ons verloren hadden.

Een fenomeen dat ook zichtbaar is in sommige Milanese stadsparken waar, met de totale afwezigheid van mensen, konijnen en hazen zijn verschenen die nu heer en meester van het territorium zijn.

via: greenme.it

Zoals Sabrina Baronio zegt, inwoonster van de Milanese metropool, heerst de stilte en deze wordt alleen doorbroken door de sirenes van de ambulances. Een van de weinige tekenen van leven in de stad, of liever gezegd in de parken, zijn van de wilde konijnen.

Deze schuwe dieren waren altijd al aanwezig in stadsparken, maar ze leefden uiteraard meestal verborgen of beperkten zich tot minder drukke uren. Nu is de situatie totaal veranderd.

De lente is ook voor hen begonnen, het broedseizoen waarin ze vol energie zijn, dus kwamen ze tevoorschijn om te grazen in de tuinen en bloembedden.

Advertisement

We stellen ons graag voor dat ze, tussen een sprong en een hap gras, zich afvragen waar al die vreemde en luidruchtige tweebenige wezens, waarmee ze, voordat ze gedwongen werden te strijden om het territorium, zijn gebleven…

Source:

https://www.tpi.it/ambiente/coronavirus-milano-lepri-libere-nei-parchi-foto-20200321570330/

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt