Een lief hondje “zingt en speelt” elke keer dat ze haar windgong nadert

Janine image
door Janine

08 Mei 2020

Een lief hondje “zingt en speelt” elke keer dat ze haar windgong nadert
Advertisement

Ieder van ons heeft zijn eigen min of meer verborgen talent: soms is het duidelijk en zichtbaar voor iedereen; andere keren moet je er wat voor doen om het tot uiting te brengen. Als dit bij mensen het geval is, geldt dat vaak ook voor dieren. Als je kijkt naar wat Bleu doet, de lieve Golden Retriever die we je hieronder presenteren, is dit precies het geval.

Wat is het talent van deze lieve trouwe viervoeter? Simpel: muziek. Dat klopt: deze 4-jarige hond "zingt" niet alleen als weinig anderen, maar is ook in staat zijn "virtuositeit" te begeleiden met een muziekinstrument.

via Bleu's Colon Clues/Facebook

Advertisement

Bleu wishes you a Happy Friday!!

Pubblicato da Bleu's Colon Clues su Venerdì 23 agosto 2019

Bleu's Colon Clues/Facebook

Toen ze nog een puppy was, leerde Bleu de windgong kennen, een instrument dat dankzij de metalen buisjes die aan een haak hangen, geluiden produceert die lijken op die van bellen en die ook met de lucht mee kunnen bewegen. Deze ontmoeting leek als liefde op het eerste gezicht: sinds de hond het geluid hoorde dat het produceerde, heeft ze geen enkele kans gemist om dicht bij het grappige muzikale accessoire te komen.

En ze genoot niet alleen van het geluid van de windgong: Bleu is zo "geïnspireerd" dat ze elke keer dat ze ernaar luistert besluit om mee te "zingen". Het instrument bevindt zich in de moestuin en volgens Ana Brown, de eigenaresse, komt de Golden Retriever naar buiten en begint de metalen buisjes met de snuit te bewegen om vervolgens op een speciale manier te zingen of, beter gezegd, te huilen...

Advertisement
Pubblicato da Bleu's Colon Clues su Sabato 29 giugno 2019

Bleu's Colon Clues/Facebook

“Ik weet niet of ze gewoon van het geluid houdt dat het produceert of dat ze weet dat zij de windgong geluid kan laten maken,” zei Ana, “maar ze probeert zich er bijna op af te stemmen.” Bleu is heel blij als ze optreedt: het feit dat ze blijft kwispelen, bewijst het, net zoals ze doet op de momenten dat ze wil spelen.

Ana Brown - The Dodo

Ana Brown - The Dodo

De muzikale vaardigheden van deze hond hebben haar erg beroemd gemaakt op het web, vooral nadat Ana Brown video's heeft gepubliceerd waarin ze haar vastlegt tijdens haar typische "optredens". De video's hebben een zeer groot aantal views en shares geregistreerd en de Golden Retriever heeft ook een speciale Facebook-pagina. Ook al is de grappige Bleu niet op de hoogte van haar succes, zouden we willen dat ze altijd zo puur en zorgeloos plezier heeft zoals nu, op de vrolijke tonen van haar windgong.

Advertisement