Barry, de kanarie met zijn bobkapsel: zijn hilarische blik doet duizenden gebruikers glimlachen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Barry, de kanarie met zijn bobkapsel:…
Coronavirus: 16 bizarre foto's van mensen die nog niet hebben begrepen hoe ze zichzelf moeten beschermen Diria, de zebra die getroost wordt door vrijwilligers met wit en zwart gestreepte jassen omdat ze haar moeder heeft verloren

Barry, de kanarie met zijn bobkapsel: zijn hilarische blik doet duizenden gebruikers glimlachen

Door Janine
1.193
Advertisement

Een van de meest populaire huisdieren is zeker de beruchte kanarie - wie van ons heeft nog nooit de avonturen van Tweety en de kat Sylvester gezien? Welke van de twee personages je ook het leukst vond, de gele kanarie was zeker een van de meest geliefde en bekende vogels van allemaal, volwassenen en kinderen. Net als andere diersoorten is er niet maar één ras van de kanarie, maar verschillende variëteiten. Een daarvan is de Gloster kanarie, die het resultaat is van een zorgvuldige selectie van verschillende kanaries. Het uiterlijk van de Gloster kanaries is echt heel grappig en het is niet verwonderlijk dat met name deze kanarie, Barry genaamd, zo populair is geworden op Instagram. Probeer er maar eens naar te kijken zonder te glimlachen!

Een van de kleinste en schattigste kanaries ter wereld is die van het ras Gloster, een bijzondere kruising tussen Harzer en Border Fancy kanaries. Het resultaat? Een heel grappig vogeltje met "bobkapsel"!

Op deze foto's zie je de absolute protagonist Barry, een zeer populaire kanarie op sociale netwerken.

Het kweken van dit type kanaries is heel eenvoudig en ook zeer geschikt voor diegenen die voor het eerst een tamme vogel willen houden. Zeer resistent en gemakkelijk te paren, het is de perfecte oplossing voor diegenen die willen beginnen met het kweken van een aantal exemplaren.

Advertisement

Zijn dieet is voornamelijk gebaseerd op zaden voor kanaries, appels en verse groenten. Hun aard is erg levendig, maar ze gedragen zich nooit bruusk of agressief in hun kooien. Hoewel ze tot de kleinste kanaries behoren, zijn het exemplaren met een zeer robuuste samenstelling, gemakkelijk te temmen en zeer elegant met hun grappige kuif.

Als je, nadat je Barry's elegantie en sympathie hebt gezien, hebt besloten om een Gloster kanarie te nemen, vergeet dan niet om een paar eenvoudige factoren in overweging te nemen bij het kiezen: kies geen exemplaren met een te groot of te klein hoofd; die groter zijn dan 11,5 cm; degenen die niet bijzonder levendig lijken; degenen met te lange of te korte pootjes en, ten slotte, wiens uiteinden van de vleugels elkaar raken of elkaar kruisen.

Te leuk, vind je niet?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt