Een meisje adopteert een konijn zonder vacht en redt het van euthanasie: haar sympathie verovert het web - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een meisje adopteert een konijn zonder…
5 details verborgen in meesterwerken van beroemde schilderijen waar niet iedereen aandacht aan besteedt Coronavirus: in deze bar dragen klanten gekleurde zwemtubes om de veiligheidsafstanden te bewaren

Een meisje adopteert een konijn zonder vacht en redt het van euthanasie: haar sympathie verovert het web

Door Janine
2.128
Advertisement

Meestal probeer je bij het adopteren van een dier altijd je aandacht te richten op kleintjes met een lief en leuk uiterlijk, en vooral robuust en gezond. De keuze om de deuren van je huis te openen voor een roze konijn zonder haar en met een ietwat onverzorgd uiterlijk laat ons daarom wat perplex achter. Maar dat is precies wat Cassandra Hall deed, een Australisch meisje dat er niet lang over nadacht om Mr. Bigglesworth te nemen, het nieuwsgierige roze konijn dat niet eens te koop was; de fokker stemde er mee in hem aan haar te geven, omdat hij hem anders had moeten laten afmaken. Gelukkig kwam voor Mr. Bigglesworth de liefde van een familie die bereid was om een bijzonder konijn zoals hem te accepteren!

Cassandra Hall zocht op Facebook naar een konijn om te adopteren, zodat deze haar zwarte konijnen gezelschap kon houden. Toen ze de aankondiging van een fokker tegenkwam, merkte ze meteen dit grappige en eigenaardige roze konijntje op, zonder haar en met een ongewoon uiterlijk. Bij de aankondiging had de fokker expliciet geschreven dat de konijnen allemaal te koop waren behalve "de roze". De jonge vrouw wilde uitzoeken waarom en de volgende dag ging ze persoonlijk naar de konijnenfokkerij.

Ze had nog nooit een roze konijn gezien en wilde dat arme hulpeloze beestje adopteren. De fokker wilde het konijn aan de jonge vrouw geven, omdat hij wist dat niemand anders het zou kopen en uiteindelijk gedwongen zou worden het af te laten maken. En zo werd Mr. Bigglesworth officieel lid van haar familie!

Advertisement

Cassandra was niet helemaal zeker van de gezondheidstoestand van Mr. Bigglesworth, dus begon ze op het internet te zoeken of er nuttige informatie was over haarloze konijnen. Uiteindelijk besloot ze haar Instagram-account om te zetten in een account speciaal voor Mr. Bigglesworth - een virtuele plek om advies te vragen en ervaringen te delen met andere bezitters van konijnen die aan dezelfde aandoening lijden als de hare. Het idee bleek succesvol, niet alleen omdat Mr. Bigglesworth nu letterlijk een ster op het web is, met zijn 124 duizend volgers, maar ook omdat Cassandra andere soortgelijke verhalen over konijnen had gehoord.

Het bleek dat als twee konijnen die beiden het ff-gen bezitten (datgene waardoor ze kaal worden), en wanneer ze paren, ze minstens één konijn zonder haar in hun nest produceren. Kortom, Mr. Bigglesworth! Meestal overleven konijnen die met dit genetische defect zijn geboren niet langer dan 4 weken. Bij sommigen kan het haar weer gaan groeien, anderen blijven roze en zacht als de huid van een baby, terwijl weer anderen niet lang leven.

Gelukkig blijkt Mr. Bigglesworth redelijk gezond te zijn en zijn bezoeken aan de dierenarts om de 6 maanden bevestigen dit. Hij heeft een zeer actieve stofwisseling: hij eet meer dan een normaal konijn, juist vanwege zijn toestand en vaak moet hij een speciaal voor hem gemaakte trui dragen om zichzelf tegen de kou te beschermen. Als hij verkouden wordt, begint hij te beven net als een mens; Cassandra doet er alles aan om hem niet ziek te maken en zorgt ervoor dat hij niet naar buiten gaat, aangezien er in Australië het calicivirus is, dodelijk voor konijnen, dat ook door muggen kan worden overgedragen.

Mr. Bigglesworth toen hij nog heel klein was!

Mr. Bigglesworth is echt de nummer één vertegenwoordiger van de gemarginaliseerden, maar het is hem met zijn sympathie gelukt om een ​​prominente plek te hebben in het hart van een Australische familie en in die van vele gebruikers die zijn avonturen op Instagram volgen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt