Tijdens een zonsverduistering weet een fotograaf de “perfecte foto” vast te leggen die je doet dagdromen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Tijdens een zonsverduistering weet een…
7 prachtige foto's laten het mysterieuze fenomeen zien waarbij de kruinen van bomen elkaar niet raken Deze originele vetplanten hebben bladeren die doen denken aan magische transparante kristallen

Tijdens een zonsverduistering weet een fotograaf de “perfecte foto” vast te leggen die je doet dagdromen

Door Janine
1.094
Advertisement

De "perfecte foto" mee naar huis nemen is de droom en het doel van vele fotografen. Zowel degenen die zich bezighouden met lenzen, licht en foto's als hobby, als degenen die het als beroep doen, zullen het erover eens zijn dat het maken van een mooie foto een plezier en voldoening is die maar weinig andere dingen kunnen geven.

De waarde van een mooie foto is onschatbaar, en het is niet alleen een foto die is verkregen door een verfijnde techniek te gebruiken: vaak zit er achter een mooie foto ook het vermogen - en het geluk - van de fotograaf om op het juiste moment en de juiste plaats te zijn. Dat is niet niks, en dit kenmerk mag zeker de vaardigheden niet "verminderen". Joshua Cripps, getalenteerde professionele fotograaf uit Los Angeles die in december 2019 een wonderbaarlijk gedenkwaardig moment vastlegde, weet dit maar al te goed.

Tijdens een reis naar de Verenigde Arabische Emiraten ontdekte Cripps dat er een paar dagen later een totale zonsverduistering zou plaatsvinden, precies in het gebied waar hij was. De gelegenheid om het te kunnen vereeuwigen was te verleidelijk voor Joshua, die daarom besloot zijn verblijf met een paar dagen te verlengen, zodat hij het majestueuze spektakel van de natuur kon bijwonen.

Omdat hij graag een foto wilde maken die de plaats en het fenomeen het beste weergeeft, kreeg hij een ingeving: hij zou zichzelf vereeuwigd hebben bovenop een zandduin en naast een dromedaris, een typisch dier van de lokale fauna. Vanaf dat moment begonnen de voorbereidingen, van fundamenteel belang voor de fotograaf om op de beste manier te kunnen verschijnen in het "nachtelijke scenario" dat door de zonsverduistering zou ontstaan.

Toen het langverwachte moment aanbrak, maakte Joshua heel veel foto’s, meer dan 100. Sommigen van hen, precies degene die we je hier laten zien, waren bijzonder fascinerend. De fotograaf kon niet alleen de zonsverduistering vastleggen, maar met zijn foto's legde hij letterlijk de diepste essentie vast van de plek waar hij zich bevond, in een schitterende situatie, met de zon bijna volledig verduisterd op de achtergrond en hij, bij de dromedaris, gekleed in een typisch lang gewaad.

Advertisement

Kortom: echte ansichtkaarten, die uit een verre, magische wereld lijken te komen en je ongetwijfeld doen dagdromen. Complimenten voor deze geweldige fotograaf!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt