Tijdens een zonsverduistering weet een fotograaf de “perfecte foto” vast te leggen die je doet dagdromen

Janine image
door Janine

22 Mei 2020

Tijdens een zonsverduistering weet een fotograaf de “perfecte foto” vast te leggen die je doet dagdromen
Advertisement

De "perfecte foto" mee naar huis nemen is de droom en het doel van vele fotografen. Zowel degenen die zich bezighouden met lenzen, licht en foto's als hobby, als degenen die het als beroep doen, zullen het erover eens zijn dat het maken van een mooie foto een plezier en voldoening is die maar weinig andere dingen kunnen geven.

De waarde van een mooie foto is onschatbaar, en het is niet alleen een foto die is verkregen door een verfijnde techniek te gebruiken: vaak zit er achter een mooie foto ook het vermogen - en het geluk - van de fotograaf om op het juiste moment en de juiste plaats te zijn. Dat is niet niks, en dit kenmerk mag zeker de vaardigheden niet "verminderen". Joshua Cripps, getalenteerde professionele fotograaf uit Los Angeles die in december 2019 een wonderbaarlijk gedenkwaardig moment vastlegde, weet dit maar al te goed.

via Joshua Cripps Photography

Advertisement
Joshua Cripps Photography/Facebook

Joshua Cripps Photography/Facebook

Tijdens een reis naar de Verenigde Arabische Emiraten ontdekte Cripps dat er een paar dagen later een totale zonsverduistering zou plaatsvinden, precies in het gebied waar hij was. De gelegenheid om het te kunnen vereeuwigen was te verleidelijk voor Joshua, die daarom besloot zijn verblijf met een paar dagen te verlengen, zodat hij het majestueuze spektakel van de natuur kon bijwonen.

Omdat hij graag een foto wilde maken die de plaats en het fenomeen het beste weergeeft, kreeg hij een ingeving: hij zou zichzelf vereeuwigd hebben bovenop een zandduin en naast een dromedaris, een typisch dier van de lokale fauna. Vanaf dat moment begonnen de voorbereidingen, van fundamenteel belang voor de fotograaf om op de beste manier te kunnen verschijnen in het "nachtelijke scenario" dat door de zonsverduistering zou ontstaan.

Advertisement

Toen het langverwachte moment aanbrak, maakte Joshua heel veel foto’s, meer dan 100. Sommigen van hen, precies degene die we je hier laten zien, waren bijzonder fascinerend. De fotograaf kon niet alleen de zonsverduistering vastleggen, maar met zijn foto's legde hij letterlijk de diepste essentie vast van de plek waar hij zich bevond, in een schitterende situatie, met de zon bijna volledig verduisterd op de achtergrond en hij, bij de dromedaris, gekleed in een typisch lang gewaad.

Joshua Cripps Photography/Facebook

Joshua Cripps Photography/Facebook

Kortom: echte ansichtkaarten, die uit een verre, magische wereld lijken te komen en je ongetwijfeld doen dagdromen. Complimenten voor deze geweldige fotograaf!

Advertisement